Δεν έχει τέλος η κρίση στον Τύπο -ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που όλες οι πόλεις της Ελλάδας διατηρούν τις εφημερίδες τους, η Θεσσαλονίκη βλέπει τη μία να κλείνει μετά την άλλη.
Μάλιστα η κρίση πέρασε και στον αθλητικό Τύπο, που θεωρούνταν ότι είχε κοινό... Το Διαδίκτυο, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και, ελάχιστα, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, επικράτησαν κι εδώ προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και φέρνοντας - τι άλλο;- απολύσεις.
Σε συνάντηση που έγινε, χθες, μεταξύ του εκδότη της Metrosport Π. Ανδρώνη και του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή του να παραμείνει στον ηλεκτρονικό Τύπο και να βάλει λουκέτο στο έντυπο. Υπενθυμίζουμε ότι, πριν από περίπου έναν μήνα η εβδομαδιαία Forza προχώρησε σε μεγάλη αλλαγή, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση στην έκδοσή της σε μορφή pdf.
Να θυμίσουμε ότι, σε μορφή pdf κυκλοφορεί, εδώ και καιρό, η (πανελλαδική) εφημερίδα Political του Ν. Καραμανλή, ο οποίος, παράλληλα, διατηρεί τη βδομαδιάτικη free press εφημερίδα Karfitsa στη Θεσσαλονίκη και σε έντυπη μορφή, ενώ διαθέτει, πέρα από τις ιστοσελίδες και εβδομαδιαία εφημερίδα, με έδρα την Αθήνα.
Αυτήν τη στιγμή, σε έντυπη μορφή, κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία της Κυριακής (βδομαδιάτικη), η δισεβδομαδιαία CityMag, η βδομαδιάτικη freepress Πολιτική (του Γιάννη Μπελενιώτη) και, φυσικά, η Karfitsa. Από καθημερινές εφημερίδες έχει απομείνει μόλις μία, ο Τύπος Θεσσαλονίκης, του Δ. Θωμά.
Την ίδια στιγμή οι ακροαματικότητες των ενημερωτικών σταθμών έχουν φθίνουσα πορεία(καθώς η λαίλαπα του podcast που παίρνει , τηλεοπτικοί σταθμοί όπως ο Atlas κλείνουν το ενημερωτικό προγραμμα, ή το περιορίζουν σε μια πρωινή εκπομπή, μια μεσημβρινή κι ένα δελτίο ειδήσεων, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης αναζητά επιπλέον πόρους για να μπορεί, από Σεπτέμβριο, να παρουσιάσει ένα ευπρεπές πρόγραμμα, ενώ η ΕΡΤ 3 κάθε μέρα όλο και περισσότερο λειτουργεί -σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜΘ- ως γραφείο ανταπόκρισης του ertnews...
Όσον αφορά τη συνάντηση του κ. Ανδρώνη με την ΕΣΗΕΜΘ για το συγκεκριμένο θέμα, το δ.σ. ζήτησε από τον εκδότη να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε: 
  • Τυχόν διακοπή της έκδοσης να μην επιφέρει απομακρύνσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων από τον Όμιλο Metromedia. 
  • Να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. 
  • Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση εφαρμοστεί στα ΜΜΕ του Ομίλου να μην προκαλέσει βλαπτικές μεταβολές στους όρους εργασίας των εργαζόμενων δημοσιογράφων.