Γεμάτος πολιτισμό είναι και ο μήνας Ιούλιος στη Σιθωνία μέσα από τις εκδηλώσεις «Όψεις Πολιτισμού» που διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος ο δήμος.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στα χωριά μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τιμώντας ταυτόχρονα τη λαϊκή παράδοση και το θρησκευτικό συναίσθημα μέσα από τις λατρευτικές εκδηλώσεις. Από τον μήνα Ιούλιο δεν λείπει ο Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου. Η κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Χαλκιδικής που μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής και αποτελεί μοναδικό δείγμα αθλητικού ιδεώδους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η όλη διοργάνωση έχει τύχει μεγάλης αποδοχής και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους επισκέπτες και κατοίκους του τόπου μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» - Ιούλιος 2024:

Άγιος Νικόλαος.
·         25-26 Ιουλίου, εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.
(εμφάνιση χορευτικών ομάδων του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Νικολάου «Η Βουρβουρού»  και γλέντι με την ορχήστρα του Αργύρη Μάντσιου.

Μεταγγίτσι
·         20 Ιουλίου- Προφήτης Ηλίας- Παραδοσιακό Κουρμπάνι
·         26 Ιουλίου- Αγία Παρασκευή- Παραδοσιακό Κουρμπάνι

Παρθενώνας
·         12-14 Ιουλίου 9ο Φεστιβάλ Ταινιών, αφιέρωμα στη δεκαετία του ‘90
·         25- 26- 27 Ιουλίου- Άγιος Παντελεήμονας -Παραδοσιακό Κουρμπάνι- Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Παρθενών»

Ν. Μαρμαράς
·         18 Ιουλίου- Βραδιά Καντάδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Παρθενών», με τη συμμετοχή των ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, της ΧΟΡΩΔΙΑΣ Κ.Α.Π.Η ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΧΟΡΩΔΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΚΙΑΣ «ΤΑ ΣΥΚΙΩΤΑΚΙΑ»

Νικήτη
·         24-25-26-27, 54ος Διεθνής Διάπλους Τορωναίου κόλπου

Συκιά
·         20 Ιουλίου Προφήτης Ηλίας- Μοίρασμα φαγητού
·         22 Ιουλίου Αγία Μαγδαληνή- Μοίρασμα φαγητού
·         26 Ιουλίου – Αγία Παρασκευή- Μοίρασμα φαγητού
·         27 Ιουλίου – Άγιος Παντελεήμονας – Μοίρασμα φαγητού

Τορώνη
·         23 Ιουλίου- Αγίου Φωκά- Μοίρασμα φαγητού