Ανάστατοι είναι γονείς μαθητών από το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Κατά την ώρα του μαθήματος, σοβάδες έπεσαν από την οροφή σχολικής αίθουσας! 
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «χρειάστηκαν μόλις λίγες μέρες από το άνοιγμα των σχολείων για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για την κατάσταση των σχολικών αιθουσών».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «από τύχη και καθώς απουσίαζαν κάποιοι, δεν κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία μαθητές». 
Υπενθυμίζουν πως στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αποφασίστηκε να μεταφερθεί και το Διαπολιτισμικό Λύκειο, «παρά τις αντιδράσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών που τόνιζαν τα προβλήματα λειτουργίας και υποδομών που ήδη υπάρχουν και που θα πολλαπλασιαστούν με την συστέγαση». 
Οι σοβάδες έπεσαν στην αίθουσα όπου λειτουργεί τμήμα της Α’ τάξης του Λυκείου. Παιδιά και καθηγητής βγήκαν από την αίθουσα και ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η αντιδημαρχία Παιδείας. 
Κλιμάκιο του δήμου είχε προχωρήσει σε εργασίες -σύμφωνα με τους γονείς- για το διαχωρισμό αιθουσών με γυψοσανίδες, για τη στέγαση των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου, το οποίο, ως την αρχή της εφετινής σχολικής χρονιάς στεγαζόταν σε λυόμενο. 
Η Ομοσπονδία ζητά να γίνουν έλεγχοι καταλληλότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια.