Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ ο Άρης κέρδισε, απόψε, στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Ολυμπιακό και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος από τον επίδοξο διεκδικητή.
Ο Άρης ήταν καλύτερος και άφησε χώρο στον Ολυμπιακό, παίζοντας πολύ καλά την αντεπίθεση. Έβρισκε χώρους σχεδόν όποτε ήθελε και σκόραρε με δύο τρόπους: Με σουτ έξω από την περιοχή και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.
Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός. Ειδικά η άμυνά του έδειχνε... ελβετικό τυρί, ενώ στην επίθεση από πολύ νωρίς αναζητούσε με γεμίσματα έναν επιθετικό να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Ελ Κααμπί μόλις στο τελευταίο δευτερόλεπτο και των καθυστερήσεων και πέτυχε το γκολ της τιμής. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν φάνηκε να «τρομάζει» τον Κουέστα. Οι αμυντικοί του Άρη έκαναν καλή δουλειά και, όσο κι αν σκέπτεται κανείς, δεν μπορεί να βρει πότε έγιναν οι... 13 τελικές των φιλοξενούμενων, αφού τα περισσότερα ήταν μακρινά σουτ ή φάουλ έξω από την περιοχή...
«Είμαστε νέα ομάδα και συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε σε ένα μήνα να είμαστε στο καλύτερο σημείο. Επανήλθαμε από την ήττα με τον ΟΦΗ. Αντιδράσαμε κι αυτό έχει σημασία» τόνισε ο Μάντζιος.
Από την πλευρά του, ο Μιντιλίμπαρ τόνισε πως «η ομάδα μου δεν ήταν καθόλου επιθετική, καθόλου επικίνδυνη. Ο Άρης κέρδισε δίκαια».

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης
Γκολ: 3' Μανού Γκαρθία, 41' Μορόν / 90+6' Ελ Κααμπί
Δοκάρια: 67' Μορόν / -
Διαιτητές:  Λούκα Παϊρέτο, βοηθοί Ντάριο Τσεκόμ, Λουίτζι Ρόσι, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος, VAR Τζιανλούκα Ορελιάνο - Σπυρίδων Ζαμπαλάς, παρατηρητής Στεφάν Λανουά.
Κίτρινες: 31' Μάγιο, 35' Βέλεθ, 87' Σιφουέντες / 38' Ντόη, 57' Κάρμο, 75' Ολιβέιρα
Κόκκινες: - / - 
Οι συνθέσεις:
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες (90'+3' Εμβοντό), Μάνου Γκαρθία (76' Νταρίντα), Ντιαντί (76' Σαβέριο), Σίστο, Μορόν (86' Σαμόρα). 
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (77' Κοστίνια), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Ντάνι Γκαρθία (46' Ολιβέιρα), Έσε, Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (46' Γουίλιαν), Ντόη (77' Μπιανκόν). 

*Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε μετά το 2-0 ο Χρήστος Μουρίκης, προπονητής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Στο τέλος του πρώτου μέρους αποβλήθηκε και ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.