Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέλη της Κυβέρνησης και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προτάσσουμε ως αφετηρία της δράσης μας τη λέξη «ακούω». Πάντοτε βέβαια με προσήλωση στις δεσμεύσεις και στην εφαρμογή του προγράμματός μας, έγνοια για τον συνάνθρωπο και σεμνότητα στη συμπεριφορά μας. Αυτή είναι η σταθερή γραμμή του Πρωθυπουργού. Και η γραμμή αυτή αποκρίνεται στη βούληση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, της κομματικής μας βάσης, της κοινωνίας».

Αυτό τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa» και την δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση. Και προσθέτει:

«Μόνο τα τελευταία πεντέμισι χρόνια οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άσκησαν κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή με ερωτήσεις, Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων ή με Αναφορές περισσότερες από 9.000 φορές. Με τη φωνή, τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις μας δεν ενισχύουμε απλά τη Νέα Δημοκρατία. Δίνουμε ανάσες στην κοινωνία, προτείνουμε λύσεις για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου»,  Όπως επισημαίνει: «

Απαντώντας σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο χώρο της αντιπολίτευσης ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει: «Δεν εμπλεκόμαστε στα εσωκομματικά κανενός. Ο κόσμος βλέπει, ακούει, αξιολογεί. Ένα μόνο προσθέτω: Οι ανάγκες των καιρών, της κοινωνίας, της χώρας, της ίδιας της Δημοκρατίας υπαγορεύουν υπεύθυνη αντιπολίτευση, απαλλαγμένη από ακρότητες και τοξικότητα, ύβρεις και διαστρεβλώσεις, χουλιγκανισμό και μιζέρια».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει: «Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί σταθερά την κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Υπάρχει όμως ένας κόσμος που περιμένει περισσότερα από εμάς κυρίως στο κομμάτι της καθημερινότητας. Και αυτό τη στιγμή που η χώρα δεν διαθέτει ακόμη ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση επιβάλλει να τρέξουμε ακόμη γρηγορότερα. Να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη. Να εργασθούμε για τον «πολιτισμό της καθημερινότητας» όπως συχνά αναφέρει ο Πρωθυπουργός».

Όπως τονίζει ο κ. Καλαφάτης: «Ο στόχος είναι να έχουμε μέχρι το 2027 μια άλλη πολύ καλύτερη καθημερινότητα για κάθε πολίτη όπου κι αν ζει. Με καλύτερες συντάξεις και καλύτερους μισθούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, ακόμη λιγότερη ανεργία. Με χαμηλότερες τιμές στα ράφια και την ενέργεια». Και προσθέτει: «Η Κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στο μεταρρυθμιστικό της έργο. Η Ελλάδα αλλάζει. Είμαστε στο σωστό δρόμο και αυτό θα το διαπιστώνουμε κάθε μέρα με απτά αποτελέσματα».