Την ένταξη των τρίτεκνων εκπαιδευτικών στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και απόσπασης και την εξομοίωση τους με την κατηγορία των πολύτεκνων εκπαιδευτικών ζητούν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των βουλευτών Ρ. Δούρου και Κ. Νοτοπούλου.
Όπως τονίζουν, «σύμφωνα με επανειλημμένες κυβερνητικές εξαγγελίες η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να προχωρήσει στην εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών  με τις πολύτεκνες οικογένειες σχετικά με την αντιμετώπιση τους από το Κράτος, με τα δικαιώματα τους και με την υποστήριξη που δέχονται με νομοθετικές ρυθμίσεις». Προσθέτουν ότι «η μη ένταξη των Εκπαιδευτικών των τρίτεκνων οικογενειών στις ειδικές κατηγορίες για τις μεταθέσεις και για τις αποσπάσεις δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στους Τρίτεκνους Εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να εργάζονται μακριά από τις οικογένειες τους, όσο  στις ίδιες οικογένειες τους  και στον οικογενειακό τους προγραμματισμό».
Οι δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και 
την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αν προτίθενται να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να πραγματοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών και η κυβερνητική υπόσχεση για πλήρη εξίσωση τους με τις πολύτεκνες οικογένειες και ποιες θα είναι οι ενέργειές τους.