Χάρη σ' ένα γκολ του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό, ο Άρης πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 
Σε αυτό το ντέρμπι ήταν ποιος θα ΄χει την στιγμή. Την είχε ο Μάνου Γκαρθία. Που έστειλε την μπάλα από διαγώνια δύσκολη θέση στον ώμο του Κοτάρσκι, ο οποίος -μετά από τρεις θαυμάσιες αποκρούσεις- αιφνιδιάστηκε, τη βρήκε ελάχιστα και την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.
Δεν ήταν η βραδιά του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες αλλά είδαν, μεταξύ άλλων, και δύο προσπάθειές τους να σταματούν στα δοκάρια του Χουλιάν Κουέστα.
Γενικά, οι δυο τερματοφύλακες έπιασαν δουλειά από νωρίς, με αυτόν του Άρη να έχει πιο δύσκολες επεμβάσεις, αλλά να στέκεται και πιο τυχερός. Έτσι, φθάσαμε στο β μέρος, με τον Άρη να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι, να σκοράρει και να κρατάει -μάλλον εύκολα- το μηδέν πίσω ως τη λήξη. Έτσι, ο Μάντζιος, για άλλη μία φορά, ήταν ο νικητής στο σκάκι των πάγκων και μετρά, πλέον, έξι νίκες επί του Λουτσέσκου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: - / 63' Μάνου Γκαρθία
Δοκάρια: 27' Τισουντάλι, 84' Μπάμπα / -
Διαιτητές: Χαρμ Όσμερς, Ντομινίκ Σάαλ, Γιαν Κλέμενς Νάιτζελ Πέτερσεν, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης, VAR Πάτρικ Χανσλμπάουερ - Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ, παρατηρητής Δαμιανός Ευθυμιάδης.
Κίτρινες: 20' Μιχαηλίδης, 55' Μπάμπα / 17' Βέλεθ, 38' Μάνου Γκαρθία, 82' Κουέστα.
Κόκκινες: - / - 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (68’ Καμαρά), Μπακαγιόκο (76’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (76’ Ντεσπόντοφ), Τισουντάλι (68’ Τσάλοφ).
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (45’+1’ Ρόουζ), Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο (74’ Σαβέριο), Μάνου Γκαρθία (81’ Νταρίντα), Ντιαντί (74’ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81’ Σαμόρα).

*Κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία αντίκρισε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης, στο 22ο λεπτό. Επτά λεπτά μετά «κιτρινίστηκε» και ο μεταφραστής και βοηθός αποκατάστασης των γηπεδούχων, Γιώργος Τσανάκας.
*Σε σουίτα του γηπέδου της Τούμπας ήταν ο 32χρονος διεθνής Τσέχος τερματοφύλακας Γίρι Παβλένκα που αναμένεται αύριο να ανακοινωθεί επίσημα από τον ΠΑΟΚ.