Γράφει ο «Περαστικός»

Πλέον, δεν έχει καμία απολύτως σημασία το ποιος θα κερδίσει και θα γίνει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που κυβέρνησε (με τη βοήθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου) την Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Κι ο Περαστικός δεν μιλά μόνον για πολιτική πτώση, ή πτώση δημοσκοπικών ποσοστών. Αλλά για πτώση ηθικής.
Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ (με ή χωρίς ΠΣ) είναι τραγική. Δεν ξέρει κάποιος αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει γοερά. Οι καταγγελίες της βουλευτού Θεσσαλονίκης (και Τομεάρχισσας του Κασσελάκη) Κατερίνας Νοτοπούλου σε βάρος του πρώην προέδρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί από την πολιτική, περάσαμε στην ηθική. Κι αποδείχτηκε (τουλάχιστον από τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών) ότι η πολυδιαφημισμένη «ηθική της αριστεράς» είναι κάτι που -στον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον- δεν υπάρχει.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε μπούλινγκ σε βάρος της (κάτι που θυμήθηκε τώρα, ενώ όσο ο Κασσελάκης ήταν πρόεδρος δεν μιλούσε). Της συμπαραστάθηκε ο, επίσης βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης. Αλλά, κυρίως, ο κ. Ραγκούσης. 
Εναντίον του κ. Ραγκούση «πυροβόλησε» σε τηλεοπτική της εμφάνιση η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη. Ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι θα μιλήσει ο νόμος (ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει κατατεθεί κάποια μήνυση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσει μια τέτοια κίνηση). Οι δυο τους, μάλιστα, βρέθηκαν τετ α τετ στα κομματικά όργανα. Η κ. Τζάκρη επέμενε, ο κ. Ραγκούσης «γύρισε την πλάκα» σε περιπτώσεις «περίεργων» χρηματοδοτήσεων που αρνήθηκε να εγκρίνει.
Κι ενώ ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ανακοινώσει (πάντα ως τώρα που τα γράφει ο Περαστικός) αν θα είναι υποψήφιος, έρχονται οι δημοσκοπήσεις που τον βγάζουν πρώτο. Για να ΄ρθει, με τη σειρά του, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χ. Σπίρτζης να δηλώσει ότι, αν ξανακερδίσει ο Κασσελάκης, θα φύγει από το κόμμα...
Γι αυτό ο Περαστικός λέει ότι δεν έχει καμία σημασία, πλέον, ποιος θα εκλεγεί αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την διακυβέρνηση της αυταπάτης, ήρθε η αντιπολίτευση των ταμπλόιντ για να επαναφέρει το κόμμα στα γνωστά ποσοστά... Αλήθεια, υπάρχει ελπίς;

* Παράφραση της ρήσης του Γεράσιμου Αρσένη όταν έχασε την προεδρία από τον Κώστα Σημίτη...