Ένταση επικράτησε σήμερα (10/10) το πρωί στο ΑΠΘ μετά από διαμαρτυρία για την πτώση του ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες. 
Αρχικά φοιτητές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο διοίκησης, για τις συνθήκες που επικρατούν στις φοιτητικές εστίες. Οι φοιτητές έκαναν λόγο για «νέα Τέμπη». 
Μερικές δεκάδες φοιτητών μετά τη διαμαρτυρία κινήθηκαν προς την παλιά Φιλοσοφική όπου βρισκόταν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας. Ο πρύτανης ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές καθώς αδυνατούσε να αποχωρήσει από το σημείο, επειδή οι φοιτητές είχαν αποκλείσει την έξοδο χωρίς, πάντως, να τον απειλούν. 
Ακολούθησε επέμβαση από δυνάμεις των ΟΠΚΕ και από διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στο κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής, που απομάκρυναν τους φοιτητές από το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν πέντε προσαγωγές.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στη συνέχεια αποχώρησαν από το κάμπους του πανεπιστημίου με αρκετούς φοιτητές να παραμένουν στο σημείο.
Την ίδια ώρα, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες κι έσπασαν την τζαμαρία του κτιρίου διοίκησης κι ένα ΑΤΜ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. 
Στο μεταξύ σήμερα έγινε αυτοψία από εμπειρογνώμονες στο ασανσέρ των φοιτητικών εστιών, που έπεσε όταν έσπασε το συρματόσχοινο και, όταν λειτούργησαν τα φρένα κινδύνου, σταμάτησε μεταξύ δύο ορόφων. Να σημειωθεί ότι το ασανσέρ, την ώρα του ατυχήματος, ήταν άδειο. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, που μέσα στις επόμενες μέρες θα συντάξουν το πόρισμά τους, με τον τρόπο που έγινε το ατύχημα «δε θα προέκυπτε κίνδυνος ζωής αν μέσα στον θαλαμίσκο υπήρχαν άνθρωποι».
Χθες, για το ίδιο θέμα, η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.