Σε μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 16.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καλεί η Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξία, συνεχίζοντας, όπως αναφέρει, τον αγώνα για να ανατραπεί η τσιμεντοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου. 
«Ζητούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/10 να πάρει απόφαση ο Δήμος για εκ νέου χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρο πρασίνου και να διεκδικήσει μαζί με τους κατοίκους τα απαραίτητα κονδύλια για την απαλλοτρίωσή του, εντάσσοντάς το στον νέο προϋπολογισμό που καταρτίζεται αυτήν την περίοδο. Γι’ αυτόν τον λόγο θα ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τους κατοίκους της πόλης, γιατί υπάρχει η δυνατότητα από τον Δήμο να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες και έχει την ευθύνη να το κάνει», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία.
Την περασμένη Κυριακή οργάνωσε συζήτηση στο πάρκο Καούδη, που είχε ως θέμα «Ελεύθεροι χώροι πρασίνου και ποιότητα ζωής». Πάνω από 80 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση, που είχε στο επίκεντρό της το αίτημα του επαναχαρακτηρισμού του οικοπέδου Καρακάση & Ζαμπελίου στο πάρκο Γαλαξία ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και της απαλλοτρίωσης του. 
Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν ευρύτερα στην τεράστια έλλειψη χώρων πρασίνου που έχει η Θεσσαλονίκη, η οποία οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και τελικά της υγείας των κατοίκων.