Μια Εθνική Ελλάδος συναισθηματικά φορτισμένη από το θάνατο του δεξιού της αμυντικού Τζορτζ Μπάλντοκ, παθιασμένη και διψασμένη για νίκη μπήκε με καρδιά... τριών λιονταριών στο Γουέμπλεϊ και μέσα στο ναό του ποδοσφαίρου διέσυρε την Αγγλία. Κέρδισε με 2-1 και είδε κι άλλα δυο γκολ της να ακυρώνονται (σωστά πάντως) ως οφσάιντ.
Οι Άγγλοι είχαν καλύτερη ποιότητα, ήταν πιο γρήγοροι, αλλά σε αυτό το παιχνίδι των ειδικών συνθηκών δεν είχαν την καρδιά και τη θέληση που απαιτούνταν. Αντίθετα, η Ελλάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει το παιχνίδι κι έφυγε με τη νίκη -για πρώτη φορά- από την Αγγλία. Το αποδεικνύουν και οι 12 τελικές (όσες ακριβώς είχαν και οι γηπεδούχοι).
Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 49΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 83΄ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Πάντως, από την Εθνική μας, δεν υστέρησε κανείς. Πολέμησαν όλοι για ένα αποτέλεσμα: Τρίποντο στην Αγγλία. Και δικαιώθηκαν, δικαιώνοντας και τον Γιοβάνοβιτς που έδειξε, ακόμη και με τις αλλαγές των τελευταίων λεπτών, ότι δεν φοβήθηκε το παιχνίδι ούτε για μια στιγμή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ
Γκολ: 83' Μπέλιγχαμ / 49' Παυλίδης, 90+4' Παυλίδης
Δοκάρια: - / -
Διαιτητής: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία) βοηθοί Τσίρο Καρμπόνε, Τζιόρτζιο Περέτι, 4ος Ματέο Μαρσενάρο, VAR Βαλέριο Μαρίνι - Πάολο Ματσολένι
Κίτρινες: 45+1' Σάκα, 53' Ράις / 6' Κουλιεράκης, 71' Κουρμπέλης, 90+1' Παυλίδης, 90+2 Πέλκας
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Αγγλία (Λι Κάρλσεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72΄ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52΄ Μαντουέκε), Γκόρντον (60΄ Γουότκινς)
Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66΄ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (86΄ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66΄ Πέλκας), Παυλίδης