Εμφανίζοντας για μια ακόμη φορά προβλήματα στην τελική προσπάθεια και αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του ανανεωμένου UEFA Europa League.
Ο Ντάριους Ολάρου δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Ντάνιελ Μπιρλιγκέα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, αλλά αποβλήθηκε στο 56’. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσε ασφυκτικά, είχε δύο δοκάρια με τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ (28’) και Γιάννη Μιχαηλίδη (90’+7’) αλλά γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση.
O Δικέφαλος την πάτησε όπως και στο ματς με τον Άρη, όπως και στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Δημιούργησε, για άλλη μία φορά, πάρα πολλές ευκαιρίες (27-6 οι τελικές και 73-23 οι επιθέσεις με τον Κοτάρσκι να κάνει σε ολόκληρο αγώνα μία επέμβαση και τον Ταρνοβάνου έξι), έπαιζε για 45' (με τις καθυστερήσεις) με παίκτη παραπάνω, αλλά η νίκη δεν ήρθε. Κι αυτό έγινε επειδή, για άλλο ένα παιχνίδι, έψαχνε το γκολ από τους χαφ και τους αμυντικούς, με τον βασικό επιθετικό κάπου ξεχασμένο να κρατά έναν και δύο αμυντικούς, αλλά να μην δέχεται την μπάλα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: - / 45+8' Μπιρλιγκέα
Δοκάρια: 28' Ντεσπότοφ, 90+7' Μιχαηλίδης
Διαιτητές: Σάσα Στέγκεμαν, βοηθοί Μάρκο Αχμίλερ, Κρίστοφ Γκινσχ, 4ος Μάρτιν Πέτερσεν
Κίτρινες: 3' Καμαρά, 47' Σάστρε / 16' Τανάσε, 43' Ποπέσκου, 49' Ολάρου, 71' Μπιρλιγκέα, 86' Ταρνοβάνου.
Κόκκινες: - / 55' Ολάρου (δεύτερη κίτρινη).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70’ Ζίβκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (70’ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).
FCSB (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάουα, Μ. Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Λιξάντρου (45’+6’ Εντζούμα), Μπαλουτά (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (64’ Οκτ. Ποπέσκου), Μπιρλιγκέα (78’ Αλχασάν).

*Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ άφησαν στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4, σε ανάμνηση των θυμάτων των Τεμπών μια ημέρα σαν αύριο πριν από 25 χρόνια (4/10/1999).