Με μια εντυπωσιακή και μεγαλειώδη παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για την τριπλή επέτειο: Της απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό, της γιορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου του ιστορικού «Όχι» του 1940.
Στην παρέλαση πήραν μέρος υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, του Πυροσβεστικού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Εντυπωσιακοί ήταν και οι σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που πέταξαν πάνω από τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος έκαναν παρέλαση πολιτικά τμήματα και ο ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε ώστε πολλοί Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν την παρέλαση παίρνοντας θέση στις δυο πλευρές της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη συνδύασαν με βόλτα στη νέα παραλία.
Η πομπή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε σε απόσταση από την εξέδρα των επισήμων και η κυρία Σακελλαροπούλου περπάτησε αυτή τη διαδρομή.
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" Βασίλης Στίγκας, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Φράγγος ως εκπρόσωπος της "Ελληνικής Λύσης", βουλευτές, ευρωβουλευτές, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Μητροπολίτης Φιλόθεος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόξενοι κ.ά.
Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ' Σώματος Στρατού.