Κύκλο συναντήσεων με φορείς και πρόσωπα που σχετίζονται με την αγορά ενέργειας ολοκλήρωσε ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Καθηγητής της Ιατρικής ΑΠΘ, Μιχάλης Χουρδάκης.
Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αρμόδια για την Ενέργεια, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου(φωτογραφία), με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (πρώην ΡΑΕ), Δρ. Αθανάσιο Δαγούμα, με τον Β' Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτριο Φούρλαρη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, κ. Αλέξανδρο Παπαγεωργίου, καθώς και με τον Πρόεδρο Δ.Σ. & Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Δημήτρη Καρδοματέα.
Ο κ. Χουρδάκης δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς, φαίνεται πως το πρόβλημα του Flyover δεν είναι προνόμιο της Θεσσαλονίκης. Και πράγματι, από τις συναντήσεις μου κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η "διάνοιξη" νέων ενεργειακών οδών, που θα επιτρέψουν την εισαγωγή φθηνότερης ενέργειας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η παρέμβαση των αρμόδιων αρχών στους παρόχους χονδρικής ενέργειας για την εξάλειψη φαινομένων αισχροκέρδειας. Αυτή τη στιγμή, αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η πλήρης μετακύλιση του ρίσκου από τους παρόχους στους καταναλωτές – κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα! Η ΡΑΕΕΥ πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, τόσο θεσμικά όσο και με προσωπικό, ώστε να επιτελέσει πιο αποτελεσματικά τον κρίσιμο ρόλο της».