peripoliko_08.jpg
Ληστεία σε στιλ… φαρ ουέστ, χθες το απόγευμα, στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης:

 

Ένας από τους ληστές εισέβαλε σε παρκαρισμένο Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε 66χρονος, πατέρας εμπόρου της Λαχαναγοράς, στο οποίο υπήρχε τσάντα με 15.000 ευρώ και δύο συνεργοί του έκλεισαν το δρόμο στον ηλικιωμένο, που προσπάθησε να ακολουθήσει το δράστη!

Τελικά, δύο από τους ληστές, ένας 40χρονος και μια 28χρονη, συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 66χρονου, η ληστεία έγινε ως εξής: Ο 40χρονος όρμησε μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, από την πόρτα του συνοδηγού, την ώρα που ο ίδιος ήταν έξω από το Ι.Χ. Κλείδωσε με το κεντρικό κλείδωμα τις πόρτες και προσπάθησε να βάλει μπροστά με τα καλώδια του συστήματος.

Ο 66χρονος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Άρπαξε τον δράστη από τα πέτα, από το ανοικτό παράθυρο του οδηγού. Ο ληστής, όμως, κατάφερε να βάλει μπροστά και πάτησε γκάζι, πετώντας στο οδόστρωμα τον ηλικιωμένο.

Και πάλι ο ηλικιωμένος άνδρας δεν το ΄βαλε κάτω. Προσπάθησε να ακολουθήσει τον δράστη. Τότε, του έκλεισαν το δρόμο, όπως εξιστόρησε στην Αστυνομία, άλλα δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί κατέβηκαν, δήθεν για να τον βοηθήσουν επειδή ήταν τραυματισμένος κι άρχισαν να του προτείνουν να παρατήσει το… κυνήγι “για να μην πάθει κανένα κακό”!

Τελικά, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι… Καλοί Σαμαρείτες έγιναν καπνός! Άρχισαν οι έρευνες της αστυνομίας και, αργότερα, οι δύο από τους δράστες, ο 40χρονος και μια 28χρονη, εντοπίστηκαν σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαφυγή τους, στα Υψώματα Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Καθώς δε βρέθηκαν τα χρήματα ούτε οι άλλοι δύο από τους δράστες, οι έρευνες συνεχίζονται.