Κοντά στους δυο μήνες οι ερασιτεχνικές ομάδες, που προπονούνται στο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, στην περιοχή Στρεμπενιώτη Νεάπολης, ταλαιπωρούνται από το… σκοτάδι.


Άγνωστοι έκλεψαν τα χάλκινα καλώδια των προβολέων φωτισμού (δύο φορές μάλιστα), με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι η μισή πλευρά του γηπέδου. Οι δυο από τους τέσσερις πυλώνες δε λειτουργούν. Το υπόλοιπο μισό του γηπέδου φωτίζεται ημιτελώς, χωρίς όμως να μπορούν οι ομάδες να προπονηθούν αποτελεσματικά.

Η κατάσταση σωζόταν μέχρι την αλλαγή της ώρας. Τώρα πλέον από τις 17.00 το απόγευμα πέφτει το μαύρο σκοτάδι, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να γίνονται στα… τυφλά.



Παράλληλα η χρήση του γηπέδου γίνεται από πολλές ομάδες, αφού λόγω των έργων, στο γήπεδο του Κεραυνού, στον περιφερειακό, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στο δήμο μειώθηκαν. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τη χρήση του γηπέδου και από ακαδημίες.

Το salonicanews.com μίλησε και συζήτησε με προπονητές και παίχτες, που χρησιμοποιούν το γήπεδο για προπόνηση και εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα επανέρθει η καταλληλότητα και ο φωτισμός στο γήπεδο.

Έντονη ανησυχία εκφράζουν για το γεγονός ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών, αλλά και των παιδιών των ακαδημιών. Μάλιστα προσπαθούν να κάνουν ασκήσεις κατοχής της μπάλας, τακτική και άλλες ασκήσεις μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.



Η κατάσταση είναι τραγική, αφού από τις 17.00 το απόγευμα, ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματική προπόνηση, ενώ δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση για το πότε θα διορθωθεί το πρόβλημα αυτό.

Πέρσι ήταν λίμνη, φέτος στο σκοτάδι

Πέρσι το ίδιο γήπεδο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα νερά, που μαζεύονταν μετά από έντονες βροχοπτώσεις, μετατρέποντάς το σε λίμνη. Μάλιστα διεξάγονταν και αγώνες για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.



Ο Δήμος λίγο πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε την ανακατασκευή του, που κόστισε 437.000€ . Διευθέτησε τα προβλήματα του γηπέδου, ενώ ο χλοοτάπητας, που μπήκε είναι υψηλών στάνταρ, τελευταίας γενιάς, που χρησιμοποιούν και οι επαγγελματικές ομάδες και το μετέτρεψε σε ένα προπονητήριο- στολίδι για το Δήμο Νεάπολης- Συκεών(η φωτογραφία πάνω είναι από τα εγκαίνια).

Φέτος, ωστόσο το γήπεδο αυτό «χτυπήθηκε» από αγνώστους, που έκλεψαν τα καλώδια των προβολέων φωτισμού και έχουν προκαλέσει αυτή την αναστάτωση στις ομάδες, αλλά και στο Δήμο.