Διπλή η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στις 14:00, θα γίνει η 16η έκτακτη τιμητική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρεται πως η συνεδρίαση έχει ως σκοπό την καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου ως ημέρας εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης, κάτι, βέβαια, που δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αλλά ορίζεται με Π.Δ.

Θα ακολουθήσει, στις 4 το απόγευμα, η 17η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 88 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε άπορους και πολύτεκνους δημότες, η κατασκευή πεζοδρόμου στην οδό Μοσκώφ μεταξύ της οδού Δαναϊδών και Πλατείας Δημοκρατίας και η μετατροπή των οδών Γρηγορίου Ζαλίκη και Αποστόλου Παύλου σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, η δωρεάν παραχώρηση επιφάνειας 100 τ.μ. στον 5ο όροφο του δημοτικού ακινήτου,  επί της οδού Παπαρηγοπούλου 7 σε Ομάδες Αυτοβοήθειας, η οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Αναμνήσεως χάριν: Εικόνες και Πρόσωπα Οθωμανικής Θεσσαλονίκης (1860-1912)» από την ιδιωτική συλλογή του Γ. Κωνσταντινίδη και η φιλοξενία έκθεσης έργων Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών, με θεματολογία εμπνευσμένη από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη συμμετοχή του Δήμου στην 24η Διεθνή Έκθεση Καλλιτεχνών Κωνσταντινούπολης 2014 (Artist 2014) από 8 έως 16 Νοεμβρίου.