Τη ρώσικη βότκα τη γνωρίζαμε. Την Φιλανδική τη δοκιμάσαμε. Κάποιοι, όμως, μας πότιζαν… βότκα Πενταλόφου Θεσσαλονίκης!


Εκεί βρέθηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης, το οποίο ανακάλυψαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ήδη συνελήφθη 29χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, για απομιμητικά προϊόντα και παράβαση του νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων.

Το πρωί της Τρίτης 25-11-2014, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή του Πεντάλοφου. Εκεί ανακάλυψαν το παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης. Περιείχε τα πάντα: Από άδεια μπουκάλια, πώματα… ασφαλείας, ετικέτες, μηχανισμούς για τη σφράγιση των φιαλών…

Η βότκα ήταν… πρόσμιξη αλκοόλης και απιονισμένου νερού. Ο 29χρονος είχε μπουκάλια πανομοιότυπα με αυτά γνωστής μάρκας βότκας και ετικέτες της νόμιμης εταιρίας και διέθετε στο εμπόριο την βότκα – μπόμπα ως αυθεντική.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 170 γεμάτα μπουκάλια, 2.350 λίτρα αλκοόλης, μηχανισμός εμφιάλωσης, δεξαμενές αποθήκευσης αλκοόλης, 63.000 πλαστές ετικέτες βότκας, αλκοολόμετρο, βαλβίδες ασφαλείας, πώματα, δυο κολλητικές ταινίες με μηχανισμό, 1.200 κενές γυάλινες φιάλες, 61 πλαστικά δοχεία με απιονισμένο νερό, 129 χαρτοκιβώτια με το λογότυπο συγκεκριμένης εταιρείας βότκας, δυο αντλίες, πλαστή σφραγίδα κάβας ποτών και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Επιπρόσθετα, στον εξωτερικό χώρο της αποθήκης, βρέθηκε τοποθετημένη κάμερα καταγραφής, η οποία και κατασχέθηκε.

Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες από τις δεξαμενές αλκοόλης και τις φιάλες βότκας, προκειμένου τα δείγματα να αποσταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία και να διευκρινιστεί αν το συγκεκριμένο διάλυμα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.