Χαμός έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν κλήθηκε να αποφασίσει για την παραπομπή δύο συμβούλων για… απουσίες…


Κατ’ αρχήν οι δύο σύμβουλοι πέρασαν στην αντεπίθεση. Ο ένας –ο Δ. Χριστογιάννης, με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»- υπογράμμισε πως απουσίαζε επειδή, ως βουλευτής έπρεπε να παραβρίσκεται σε κρίσιμες ψηφοφορίες. Η άλλη – η Τιμοθέα Ρακιτζή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - ότι ως δικηγόρος έπρεπε να υπερασπιστεί πελάτες της.

Τα… ωραία έγιναν την ώρα της ψηφοφορίας. Καθώς η διοίκηση επέμενε πως οι δυο τους έπρεπε να παραπεμφθούν στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, άρχισαν οι διαρροές: Η Έφη Βασιλειάδου είπε πως θα καταψηφίσει την πρόταση της διοίκησης (στην οποία ανήκει), ενώ ο Μ. Τζιόλας ζητούσε να τεθεί ένα πλαίσιο. Ο πρόεδρος του σώματος Αντ. Γυφτόπουλος ζήτησε να αρχίσει η ψηφοφορία, όμως ακόμη και οι σύμβουλοι της παράταξης Τζιτζικώστα δεν… σήκωναν όλοι τα χέρια τους! Γίονταν… εκκλήσεις, παρακλήσεις, ενώ από την απέναντι πλευρά, ο Γ. Ζιώγας φώναζε «απέχουμε!», ο Β. Γάκης της παράταξης Ιωαννίδη ρωτούσε τον πρόεδρο «είναι ψηφοφορία αυτή;» η Χρυσάνθη Μπουφίδου της παράταξης Μπόλαρη ζητούσε «να σεβόμαστε τους συμβούλους», ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την παράταξη της Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Τελικά, κατά πλειοψηφία –και με τις προτροπές του Χρυσαυγίτη συμβούλου προς τον βουλευτή της Ν.Δ. να… επιλέξει, Βουλή η Περιφερεια- η πρόταση της διοίκησης πέρασε κατά πλειοψηφία…

Σε ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίζουν ότι «η παραπομπή από την Διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα, στη συνεδρίαση-24.11.2014- του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κ. Μακεδονίας, δύο Περιφερειακών Συμβούλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για να ελεγχθούν οι απουσίες τους, με την προοπτική να τεθούν σε αργία και αργότερα σε παύση, αναδεικνύει την υποκρισία της, αν όχι την αυταρχικότητα της». Οι Γιάννης Ζιώγας, Τιμοθέα Ρακιντζή και Θεόδωρος Ιγνατιάδης, υπογραμμίζουν: «Η  δράση της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ και των Συμβούλων της, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μπορεί να τεθεί ούτε σε αργία ούτε σε παύση, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι της παράταξης «Κεντρική Μακεδονία Πρωταθλήτρια», του Γιάννη Ιωαννίδη, υπογραμμίζουν πως «είναι επικρατούσα τακτική συμβούλων της πλειοψηφίας να εμφανίζονται στην έναρξη της συνεδρίασης, να υπογράφουν ως παρόντες και, λίγο αργότερα, να… εξαφανίζονται».