Ένας 40χρονος Έλληνας ήταν ο τσαντάκιας που είχε γίνει... φόβος και τρόμος των γυναικών που περπατούσαν, βραδινές ώρες, κυρίως στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.


Ο 40χρονος θεωρείται, από την αστυνομία, υπεύθυνος για 12 αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω πριν τρεις μέρες, ενώ είχε αρπάξει, στην πλατεία Μοριχώβου, την τσάντα ηλικιωμένης γυναίκας, με 300 ευρώ, βιβλιάρια Τραπεζών και προσωπικά αντικείμενα της ιδιοκτήτριας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος πλησίαζε τα θύματά του με κλεμμένη μοτοσικλέτα(την είχε κλέψει στις 30-10-2014, από την περιοχή της Άνω Πόλης). Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, είχε αρπάξει τις τσάντες γυναικών που περπατούσαν αμέριμνες σε δρόμους της Πολίχνης, της Ευκαρπίας, της Νεάπολης, των Αμπελόκηπων, των Συκεών, της Άνω Πόλης. Είχε χρησιμοποιήσει για να τις προσεγγίσει τουλάχιστον δύο κλεμμένα μηχανάκια. Στη δε μία περίπτωση, έσερνε για πολλά μέτρα τη γυναίκα που δεν άφηνε την τσάντα της και την έστειλε στο νοσοκομείο!

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.