polytexneio_antiexousiastes_20131117_01.jpg

Περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

 

Εισαγγελείς της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης θα παραβρεθούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εποπτεία των εκδηλώσεων και των αστυνομικών μέτρων.

Επίσης προβλέπονται αστυνομικές περιπολίες για τη φύλαξη όλων των στόχων μεταξύ όπως είναι τα προξενεία, οι δημόσιες εγκαταστάσεις, γραφεία πολιτικών κομμάτων κ.α.

Αναμένεται πως σημεία που θεωρούνται στόχοι θα αποκλειστούν με κλούβες των ΜΑΤ(όπως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και σημεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), όπου η αστυνομία θα μπλοκάρει την προσέγγιση των διαδηλωτών.

Όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, η τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα θα προκαλέσει αυτεπάγγελτη αστυνομική επέμβαση μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Να σημειωθεί, επίσης, ότι, τα τελευταία χρόνια, η αστυνομία εφαρμόζει την τακτική των προληπτικών προσαγωγών «υπόπτων» πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών.