iera_moni_vlatodon_ano_poli_01.jpg

Με μια ματιά οι σημαντικότερες εκδηλώσεις που παρουσιάζονται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη:

 

9:00 Στην Ιερά Μονή Βλατάδων(φωτογραφία πάνω), στο αμφιθέατρο, Επταπυργίου 64, eπιστημονικό Συμπόσιο με γενικό θέμα: «Ορθοδοξία και Οικουμένη» και ειδικό θέμα του έτους: «Ο Άγιος κοσμάς ο Αιτωλός και οι θεολογικές αρχές του έργου του. Μια επέτειος 1714-2014». Ομιλητές: Θεόδωρος Γιάγκου, Πρόεδρος Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, Καλλιρρόη Ακανθοπούλου, Δρ.Θεολογίας, Εκπαιδευτικός Μ.Ε., Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρήστου, Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, Παναγιώτης Σκαλτσής, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ. Διάρκεια συμποσίου: 14-15/11.

9.30 Έναρξη του 3ου Συνεδρίου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, στο πλαίσιο της Philoxenia. Θέμα: "Ο δρόμος του Ελληνικού τουρισμού στην επιτυχία".

11:00 Στη συμβολή των οδών Πλατείας Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου. Συλλογή τροφίμων από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

11:00 Στην Ηπειρωτική Εστία, Στρ.Καλλάρη 2, παράδοση στον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Οδυσσέα Πότση, ρούχων και τροφίμων από τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου μέσω της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης. Η διανομή του θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη στα σχολεία και τα ιδρύματα της Ηπείρου και της Βορείας Ηπείρου, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

12:00 Στις εγκαταστάσεις του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Φαναριωτών 2, απέναντι από τα «Ηλύσια», επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση της Εβδομάδας Προσφοράς, Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς, «Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις για όλους τους Ανασφάλιστους Θεσσαλονικείς». Θα παραβρεθεί η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αικατερίνη Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δημάρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Θα συμμετέχει η μικτή χορωδία της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μπάσογλου.

18:00 Στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ». 4η Βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών της Πηγής ζωής για τη συνειδητή πολυετή προσφορά τους στα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία, από το Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία – Πηγή Ζωής.

19:00 Δ.Ε.Θ. – στο περίπτερο 15, stand No 1, εκδήλωση με θέμα «Ημέρα Ρωσίας» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, στο πλαίσιο της “Philoxenia”.

20:00  Στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: «Αναμνήσεως χάριν… Εικόνες και πρόσωπα της Οθωμανικής Θεσσαλονίκης – Συλλογή Γεωργίου Κωνσταντινίδη».

20:30 Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, συναυλία των “Soundays” και “Pnoetica”, στο πλαίσιο της «12ης Γιορτής της Tζαζ», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Σύλλογο «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής».