Νέα ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ, έβαλε, σήμερα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σε αυτήν υποστηρίζει ότι δεν τον είχαν ενημερώσει για την υπεξαίρεση.


Όπως αναφέρει, «για να καταδικάσει το Δικαστήριο ένα πολίτη για ‘συνέργεια’ σε κάποια παράνομη πράξη που διέπραξε τρίτος, θα πρέπει τουλάχιστον να έχει στην διάθεσή του απολύτως συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο  πολίτης αυτός είχε γνώση των παρανομιών που διέπραττε ο τρίτος». Επικαλείται το βιβλίο του επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλλάκη το οποίο, όπως λέει, διαβάζει μέσα στη φυλακή, για τα λεγόμενά του αυτά.

Όπως υποστηρίζει, κανείς δεν του είχε μεταφέρει «τη γνώση ότι ένας από τους 4.500 υπαλλήλους του Δήμου υπεξαιρούσε –χρόνια ολόκληρα πριν ορκισθώ Δήμαρχος το 1999 – τα χρήματα που του έδινε η Ταμειακή Υπηρεσία για να πληρώσει Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία  και αυτός τα έβαζε στην τσέπη του». Προσθέτει ότι κανείς δεν βρέθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο που τον καταδίκασε ότι είχε ενημερώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ούτε η Εφορία δεν τον είχε ενημερώσει, ούτε τα ασφλιστικά ταμεία, ούτε κάποιος υπάλληλος του δήμου, ούτε αιρετός, ούτε διορισμένος, ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε το υπουργείο Οικονομικών, ούτε η ΠΚΜ, ούτε καν, όπως λέει, «απλός πολίτης».

Τέλος, υποστηρίζει για άλλη μία φορά ότι είναι «εξιλαστήριο θύμα, μιας απόφασης σκοπιμότητας» κι ότι «άδικα σπιλώθηκε το όνομά μου και βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και 21 μήνες».