polytexneio_thessaloniki_20141117_03.png

Στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ κατέληξαν, ήδη, οι φοιτητές που πραγματοποίησαν πορεία για το Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, προσπάθεια να εισέλθουν στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ έκανε ομάδα περίπου 200 αντιεξουσιαστών.
Αρχικά αποκόπηκαν από την υπόλοιπη πορεία και κινήθηκαν προς το Συντριβάνι και την οδό Αγγελάκη. Εκεί, απέσπασαν μαρμάρινα κράσπεδα και τα τεμάχισαν. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Αγγελάκη, αλλά και την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, όπου πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών που ήταν πίσω από τα σιδερένια στορ της πύλης του διεθνούς εκθεσιακού φορέα.
Στο χώρο της Πολυτεχνικής, όμως, εισήλθε μεγάλος όγκος φοιτητών, που είχαν σχηματίσει αλυσίδα και προστάτευαν την πορεία κι έτσι, οι νεαροί με τις κουκούλες δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι άλλο.
Οι υπόλοιποι διαδηλωτές, κατέληξαν στην πλατεία Συντριβανίου κι από εκεί αποχώρησαν μεμονωμένα.
Ήδη, αυτήν την ώρα (21:45) έχει δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Τσιμισκή και η Εθνικής Αμύνης, από το ύψος της Σβώλου ως το Λευκό Πύργο, αλλά και το ρεύμα της Εγνατίας, προς τα ανατολικά. Το ρεύμα προς τα δυτικά, χρησιμοποιείται για την αποχώρηση των φοιτητών από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν από πολύ μεγάλη απόσταση.
Μικρή ομάδα νεαρών παραμένει στο χώρο του ΑΠΘ.