aima_01.jpg

Τους εθελοντές αιμοδότες βραβεύει η «Πηγή Ζωής», Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία, σήμερα,  Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο Ολύμπιον.

 

Η εκδήλωση γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, καθώς, αριθμώντας 6.000 εγγεγραμμένους αιμοδότες, η «Πηγή Ζωής» είναι μια εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 1997 με κύριο σκοπό την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας με κάθε πρόσφορο μέσο. Ταυτόχρονα, επιχειρεί –μέσα από τη δράση της- να συμβάλει στην ανάπτυξη αισθημάτων ευθύνης, φιλαλληλίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, ενώ στηρίζει ψυχολογικά και συμπαρίσταται κοινωνικά στα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία (που αριθμούν τους 350 πάσχοντες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 3000 πανελλαδικά).

H οργάνωση, εδώ και 17 χρόνια εργάζεται για τους συνανθρώπους που χρήζουν ανάγκης αίματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της Μεσογειακής Αναιμίας. Στηρίζει 350 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία για τους οποίους φροντίζει αυτό που είναι η ​πηγή ζωής για αυτούς, το ​αίμα. 

Η καθιερωμένη αυτή Τελετή Βράβευσης των Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί, όπως υπογραμμίζουν οι οργανωτές, “ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους και ένδειξη ευγνωμοσύνης για αυτήν”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κεντρική ομιλία του Καθηγητή Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ και Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών, Θεόδωρου Δαρδαβέση, με θέμα «140 Χρόνια Εθελοντής». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, KU KLUX SAX.