klark_terence_arxaiologos_20141108_01.JPG
«Τα ευρήματα του μνημείου της Αμφίπολης είναι εξαιρετικά και πολύ συγκινητικά. Από μόνο του το ίδιο το μνημείο είναι μοναδικό».

 

Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε το μεγάλο ανασκαφικό εύρημα στον λόφο Καστά της Αμφίπολης ο εκπρόσωπος του Μουσείου Ιστορίας του Καναδά στην Οτάβα και αρχαιολόγος Τέρενς Κλαρκ, ο οποίος βρέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, για την παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης με τίτλο «Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο μεγάλα Mουσεία του Καναδά και των ΗΠΑ.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της ανασκαφής, και ελπίζουμε πως θα έχει σχέση με την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την περιοχή με τη μητέρα του, την Ολυμπιάδα, ή τη σύζυγό του, τη Ρωξάνη» είπε κ. Κλαρκ, ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθεί συνεχώς όλες τις ανακοινώσεις και τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Ελπίζω πως υπάρχει κι άλλος τάφος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται κάτι ακόμη και μετά τον τρίτο θάλαμο. Για μένα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για τον τάφο της Ολυμπιάδας. Υπάρχουν ορατές ενδείξεις για κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Κλαρκ.