Να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη του δήμου Θεσσαλονίκης, ζητά η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη», του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρεται στα ποσά που παρακρατεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου, για την οποία, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της παράτξης «καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ποινές κάθειρξης ο τέως δήμαρχος της πόλης και στελέχη της διοίκησής του». Κάνει λόγο για «άδικη μεταχείριση του Δήμου Θεσσαλονίκης» η οποία, όπως προσθέτει, «έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των πόρων του και ιδιαίτερα όσων διατίθενται για τις κοινωνικές δαπάνες».

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «να διαγραφούν οι οιονεί αυτές ‘οφειλές’ - προϊόν συστηματικής κλοπής των κρατήσεων των υπαλλήλων του δήμου». 

Με την ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού πλήττει «την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ο.Τ.Α. για να διασφαλίσουν αφενός την οικονομική τους βιωσιμότητα, αφετέρου τη δυνατότητά τους να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, καθώς μειώνονται τα έσοδα τους από τις κρατικές επιχορηγήσεις».