erotisi_06.jpg

Από χθες το βράδυ, μια είδηση διατρέχει, από άκρη σε άκρη, το Διαδίκτυο. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε… Ποτάμι.

 

Όλα τα sites έχουν ακριβώς την ίδια είδηση: Ο Μπουτάρης δήλωσε “Εγώ είμαι Ποτάμι”. Πώς, όμως, έγινε αυτή η δήλωση και μέσω ποιας οδού έφθασε να διαρρέεται σε όλο το Διαδίκτυο και σε όλα τα sites;

Τόσο ο Γιάννης Μπουράρης όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είχαν κάνει τις δηλώσεις τους κι είχαν μπει στην αίθουσα όπου θα δίνονταν η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενόψει Χριστουγέννων. Είχαν μιλήσει για την υπόθεση Χαϊκάλη –θέμα των ημερών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε κάνει λόγο για βόρβορο, που θα τον παρασύρει το… Ποτάμι κι ο κ. Μπουτάρης είχε συμφωνήσει. Αλλά ως εκεί!

Οι δυο τους μπήκαν στην αίθουσα, όταν κατέφθασε το τηλεοπτικό συνεργείο του Star, με τη δημοσιογράφο Ραλιώ Λεπίδου. Η δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε, επειδή από το κόμμα του κ. Θεοδωράκη την είχαν ειδοποιήσει για συγκεκριμένη ώρα που θα έκανε δήλωση ο επικεφαλής, εκείνη ήταν στην ώρα της, αλλά επειδή οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών βιάζονταν, η δήλωση είχε γίνει νωρίτερα! Τελικά, Μπουτάρης και Θεοδωράκης κατάλαβαν πως η διαμαρτυρία της κ. Λεπίδου είχε βάση και βγήκαν από την αίθουσα για μία, ακόμη, δήλωση, πριν τη συναυλία.Δίπλα τους στάθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, τον οποίο, μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, είχε αναφέρει ως… υποψήφιο του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη.

lepidou_mpoutaris_02

Η δημοσιογράφος… πήρε το αίμα της πίσω. Ουσιαστικά έστησε μια μίνι συνέντευξη από τον κ. Θεοδωράκη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κι εκεί έκανε την ερώτηση στον Γιάννη Μπουτάρη, για τη σχέση του με το Ποτάμι. “Εγώ, είμαι Ποτάμι”, της είπε, με το γνωστό, αφοπλιστικό του τρόπο, ο Μπουτάρης. Και πρόσθεσε ότι αυτό ίσχυε από παλιά!

Στην κουβεντούλα, λοιπόν, παρόντες ήταν η δημοσιογράφος, ο Θεοδωράκης, ο Μπουτάρης και ο Πέγκας. Το site του Ποταμιού περιορίστηκε σε γενικότητες, αλλά λίγη ώρα αργότερα, το parapolitika.gr είχε την είδηση, σε αδρές γραμμές. Αυτό το κείμενο αναπαρήγαγαν όλα τα site, άλλα τηρώντας μια στοιχειώδη δεοντολογία αλλάζοντας το περιεχόμενο, ή αναφέροντας την “πηγή”. Κανείς, πάντως, δεν ανέφερε σε ποιον έγινε η είδηση, αφήνοντας να εννοηθεί πως εκεί ήταν παρόντες κι άλλοι δημοσιογράφοι.