Φωτιά πήρε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες Καλαφάτη, ότι ο δήμος ήταν απών από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.


"Αν κατάλαβα καλά σε κατήγγειλε, δήμαρχε, ο περιφερειάρχης, ο αγαπητός σου φίλος κι ανιψιός. Γιατί έλειπε και ο δήμος Θεσσαλονίκης, εκτός άλλων, από την ειδική συνεδρίαση", είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της Ν.Δ., στο δημοτικό συμβούλιο.Και διευκρίνισε ότι ο μεν δήμαρχος ήταν, ή ετοιμαζόταν να πάει, στην Αυστραλία, για να προσθέσει: "Ο δήμος, όμως, δεν είναι ο δήμαρχος. Είναι οι αντιδήμαρχοι, είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ούτε υπηρεσιακός παράγων δεν ήταν παρών", τόνισε. 

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι απόντες ήταν οι εκπρόσωποι του δήμου και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως "στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου δεν ήταν καν ένας αντιδήμαρχος. Και στα γκριν πάρτι να πάμε, αλλά και σε τέτοιες εκδηλώσεις", υπογράμμισε.

Στην απάντησή του, λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αφού τόνισε ότι "κάθε μέρα φαίνεται, πλέον, πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στο μετρό", χαρακτήρισε τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο... πολιτική: "Ο περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι ήταν μια εκδήλωση πολιτική, για να μπορέσουν οι διάφοροι να βγάλουν κορώνες ότι ενδιαφέρονται για την πόλη. Επομένως για μας δεν είχε καμία έννοια η εκδήλωση", είπε!

Και υπογράμμισε: " Σε θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης του μετρό δεν μπαίνουμε". Μάλιστα, πέρασε και στην αντεπίθεση:

"Δυο χρόνια δε λέγατε λέξη, ως κυβέρνηση", είπε στον κ. Καλαφάτη!

-Σας παραπέμπω στην ανάλυση της δράσης μου στη Βουλή, απάντησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

"Πήγατε εκεί για να πείτε αυτά που λέει ο γ.γ. Δημοσίων Έργων", είπε ο Μπουτάρης.

-Ποτέ δεν επικαλέστηκα επιχειρήματα άλλων, απάντησε ο βουλευτής της Ν.Δ..

"Δεν κάνουμε διαλογική συζήτηση", του είπε ο δήμαρχος, ζητώντας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσει το διάλογο. Κι ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Καλ.: Ξέρω ότι έχετε μια δυσκολία στον διάλογο.

Μπουτ.: Δεν είναι Βουλή εδώ!

Καλ.: Το ΄χετε ξαναπεί αυτό. Απαξιωτικός είναι ο θεσμός της Βουλής;

Μπουτ.: Αν σας δώσει το λόγο ο δήμαρχος, εεε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, θα απαντήσετε. 

Και λίγο αργότερα, ο κ. Μπουτάρης είπε: "Όταν θα ‘ρθετε εσείς και θα γίνετε δήμαρχος εσείς, να τα κάνετε αλλιώς. Υποδείξεις δεν δεχόμαστε. Υποδείξεις για το πώς πρέπει να λειτουργούμε, εννοώ".