Όχι, δεν είναι υπερβολή. Με πολύ έξυπνο παιχνίδι (ο Αναστασιάδης πήρε την ταυτότητα του Μίτσελ) ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό στο Καραϊσκάκη και μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ!


Το 1-3 το ΄κοψε ο επόπτης! Το γκολ του Τζανδάρη στις καθυστερήσεις ήταν κανονικότατο, αλλά ο πλάγιος είδε οφσάιντ (ε, να μην ξεφτιλιστεί κι ο Θρύλος)! Τον δε Ολυμπιακό τον έβαλε γύρω από την περιοχή o Αρετόπουλος (σφύριξε πάνω από 25 φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και... πέντε -αριθμός 5- για τον ΠΑΟΚ)! Ο διαιτητής ήταν αυτός που έδωσε... κατοχή στους Πειραιώτες, μόνον που αυτοί, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ήξεραν τι να την κάνουν!

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για το παιχνίδι. Περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα ρίξει το παιχνίδι στον άξονα και τον "έπνιξε". Ο Τσόρι δεν ακούμπησε μπάλα. Μοιραία οι γηπεδούχοι το ΄ριξαν στις πτέρυγες. Όμως οι σέντρες έψαχναν έναν κακό Μήτρογλου, καλά κλεισμένο. Απόδειξη ότι το γκολ του Ολυμπιακού ήρθε από μια τυχαία φάση, από το κέντρο, όταν η μπάλα έφθασε στον αμαρκάριστο Φουστέρ κι έβαλε ωραίο γκολ. Τον κέρδισε ο... Περέιρα, που έβαλε παρόμοιο γκολ, από πιο δύσκολη θέση και μαρκαρισμένος!

Το πόσο οργανωμένος και πειθαρχημένος ήταν ο ΠΑΟΚ, φάνηκε στο πρώτο γκολ. Ο Περέιρα περιμένει υπομονετικά να κατέβουν και οι άλλοι, ο Σκόνδρας κάνει σπριντ... για Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σαλπιγγίδης ανοίγει την άμυνα, Γκολάσα και Περέιρα κρατούν πίσω τα χαφ κι ο Κλάους κάνει αυτό που ξέρει: Σκοράρει!



Θα ήταν κρίμα να ξεχωρίσουμε διακριθέντες σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Όλοι έκαναν κάτι παραπάνω από αυτό που τους ζήτησε ο Αναστασιάδης: Ο Γλύκος ήλεγχε τα πάντα. Βίτορ και Τζιώλης (σε... ρόλο κεντρικού αμυντικού ο δεύτερος) δεν άφησαν να τους ξεφύγει φάση. Στις πτέρυγες Ρατς και Σκόνδρας (ως τον τραυματισμό του που του... στοίχισε και κίτρινη κάρτα από τον ανεκδιήγητο Αρετόπουλο) έπαιζαν πάνω - κάτω. Σαλπιγγίδης και Τζανδάρης έτρεξαν πολύ, όπως και ο Κάτσε, που ήταν η βοήθεια πάνω στον Ντομίνγκες, με τον Γκολάσα. Για τον Περέιρα τι να πρωτοπούμε, επίσης... Κορωνίδα το γκολ. Ο Αθανασιάδης, για άλλη μία φορά, απέδειξε ότι είναι φορ ολκής, πάντα μέσα στη φάση, έπαιξε ακόμη και αμυντικό χαφ... Αλλά και οι αλλαγές, έκαναν αυτό που έπρεπε. Παπαδόπουλος και Μάρτενς κράτησαν μπάλα όταν τους το ζήτησε ο προπονητής τους με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Ποζατζίδης έπαιξε λίγο, κλήθηκε να μη χάσει τη θέση του και κράτησε όπως έπρεπε...

Για τον Αρετόπουλο τι να πρωτοπούμε... Δέχτηκε το οφσάιντ κι ακύρωσε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, έδινε κάθε επαφή υπέρ του Ολυμπιακού ως φάουλ, δεν έδειξε τίποτα στην κλοτσιά του Μιλιβόγιεβιτς στον Γλύκο μετά το γκολ του Φουστέρ (έπρεπε να δείξει κόκκινη) και φόρτωσε με κίτρινες πάνω από τον μισό ΠΑΟΚ! Έδωσε όλα τα "σπόρια" στους γηπεδούχους και ήταν έτοιμος και για άλλα, αλλά δεν του έδωσαν το δικαίωμα οι πολύ καλοί παίκτες του Δικεφάλου.



Κι όλα αυτά, μέσα σε ζούγκλα. Στην προθέρμανση ο Γλύκος δέχτηκε φωτοβολίδα κι άλλαξαν πλευρές οι ομάδες για το ζέσταμα, με την έναρξη του αγώνα του πέταξαν σιδερολοστό κι ο Αρετόπουλος του είπε... "ναι, είδα, πέταξαν ένα αντικείμενο", την ώρα που η μικρή του περιοχή θύμιζε οργωμένο χωράφι, τα αντεθνικά συνθήματα (προσοχή, όχι τα υβριστικά, που είναι... ψωμοτύρι στα γήπεδα) έδιναν κι έπαιρναν, η ιαχή "Βούλγαροι- Βούλγαροι" δονούσε το Καραϊσκάκης και στο τέλος του αγώνα έγινε και ντου στη φυσούνα από τους θερμοκέφαλους "επιστήμονες" (που έλεγε κι ο παλιός πρόεδρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Σαλιαρέλης), που κυνηγούσαν τον Αθανασιάδη...

Η ταυτότητα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡ: 45' Φουστέρ – 43' Αθανασιάδης, 49' Περέιρα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87' Φουστέρ – 8' Ρατς, 27' Κάτσε, 48' Σκόνδρας, 61' Τζανδάρης , 90+2' Γκολάσα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μανιάτης (61' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (61' Ντοσεβί), Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μήτρογλου (67' Μπενίτες)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Σκόνδρας (λ.τρ. 56' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε (80' Μάρτενς), Γκολάσα, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Περέιρα (90+1' Ποζατζίδης)