Απίστευτη ιστορία ελληνικής... τρέλας, άκουσαν όσοι παρακολουθούσαν, σήμερα, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με το τι έγινε όσον αφορά την ασφάλιση των οχημάτων του δήμου.

Όπως εξιστόρησε ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" και βουλευτής της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, το θέμα εισήχθη στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγες μέρες πριν λήξει η περίοδος ασφάλισης! Μάλιστα, ο σχετικός διαγωνισμός κρίθηκε άγονος και, τελικά κατατέθηκε μία προσφορά, ύψους 148.000 ευρώ, η οποία ελήφθη... τηλεφωνικά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης -κι ενώ ο δήμος είχε δεσμεύσει πάνω από 700.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό για την ετήσια δαπάνη ασφάλισης οχημάτων και ακινήτων!

«Μετά από αντιδράσεις, η συνεδρίαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής αναβλήθηκε εκ νέου. Στη νέα συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν τέσσερις προσφορές, με χαμηλότερη μία των 33.000 ευρώ», κατήγγειλε ο κ. Καλαφάτης! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προσφορά της ασφαλιστικής που ζητούσε 148.000 ευρώ ήταν... μικρότερη κατά 50.000 ευρώ στην προσφορά που κατατέθηκε μόλις δύο μέρες μετά, όπως επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος των "Εντάξει", Μάκης Κιζιρίδης!

Όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Κ. Ζέρβας, επιλέχθηκε η πιο χαμηλή προσφορά. Επισήμανε ότι το θέμα πηγαινοέρχονταν επειδή "έγινε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός και κρίθηκε άγονος".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι ζήτησε εξηγήσεις για όσα έγιναν και, στην περίπτωση που διαπιστωθεί το παραμικρό, θα ζητήσει και απολογίες των εμπλεκόμενων.

Το θέμα έκλεισε με την παρατήρηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλο, ότι "υπάρχει πρόβλημα υπηρεσιών"...