Μια παράγραφος που υπήρχε σε όλες τις ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν εργαζόμενοι στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (εκδίδει τον Αγγελιοφόρο) "καίει" την εργοδοσία και δικαιώνει τους εργαζόμενους.


Οι εργαζόμενοι (όσοι από αυτούς) είχαν συναινέσει στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με την προϋπόθεση ότι οι πληρωμές θα γίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στις συμβάσεις τους περιέχονταν ο όρος ότι, αν υπήρχε τριπλή συνεχής καθυστέρηση, η εργοδοσία υποχρεώνονταν να επιστρέψει στις παλιές συλλογικές συμβάσεις του κλάδου.

Ο όρος καταπατήθηκε, από την εργοδοσία, από τον... δεύτερο μήνα εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων. Τέσσερις μήνες μετά -κι έπειτα από συνεχείς καθυστερήσεις- οι εργαζόμενοι μπορούσαν να ζητήσουν την επιστροφή στις πρότερες συμβάσεις.

Κατά της εκδότριας εταιρίας του «Αγγελιοφόρου», της ΕΒΕ ΑΕ, την οποία διοικεί ο κ. Μπακατσέλος, με μετόχους τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, προσέφυγαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων 8 δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, και 3 τεχνικοί Τύπου, μέλη της ΕΤΗΠΤΘ.

Τα κύρια αιτήματα των 11 μισθωτών ήταν να τους καταβληθούν οι καθυστερούμενοι μισθοί 4 μηνών και να τους επιδικαστούν οι διαφορές αποδοχών από την καταπάτηση των ατομικών συμβάσεων που κλήθηκαν να υπογράψουν.

Το δικαστήριο δικαιώνει τους εργαζόμενους και διατάσσει τον εκδότη να πληρώσει αμέσως το συνολικό ποσό των 96.000 €.

Η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι η πέμπτη κατά σειρά που δικαιώνει κατά τον τελευταίο 1,5 μήνα απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» και συνιστά ακόμη μία, βαριά δικαστική ήττα για τον εκδότη.

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο blog των εργαζομένων στον Αγγελιοφόρο, με κλικ εδώ.