Προστατευόμενη περιοχή με… πινακίδες, ώστε να διευκολύνονται οι επισκέπτες στην περιήγησή τους και να ενημερώνονται, είναι, πλέον, το Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.


Τοποθετήθηκαν έντεκα πινακίδες υποδοχής σε σημεία -εισόδους του Εθνικού Πάρκου, 25 πινακίδες κατεύθυνσης, 15 πινακίδες ερμηνείας με πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον, καθώς και επτά πινακίδες με χάρτη του Εθνικού Πάρκου στις πλατείες των πιο σημαντικών οικισμών της περιοχής.
Επίσης, κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν πέργκολες σκίασης και παγκάκια ξεκούρασης σε διάφορα σημεία, όπως το Κέντρο Πληροφόρησης Χαλάστρας, το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης και το Φράγμα της Έλλης.

Στις ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν οι επισκέπτες μπουν να βρουν χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες προκειμένου να προσανατολιστούν στο Εθνικό Πάρκο, πληροφορίες και φωτογραφίες για τα επιμέρους στοιχεία του περιβάλλοντος αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον ανά περιοχή, και τέλος  ενημέρωση για το τι πρέπει να προσέξει κανείς κατά την επίσκεψή του προκειμένου να μην προκαλέσει όχληση στο φυσικό περιβάλλον.



Και με το ΠΔ, τι γίνεται;

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, επισημαίνουν ότι καθυστερεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος η οποία κρίνεται απαραίτητη για την νομική προστασία του Εθνικού Πάρκου, «με κίνδυνο δημιουργίας μη αναστρέψιμων καταστάσεων εντός του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα (παράνομα κτίσματα)».

Γι αυτό ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και συνολική προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα από τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων με καταστροφικά για το περιβάλλον και τα λαϊκά στρώματα αποτελέσματα και να εξασφαλισθεί η νομική προστασία και κατοχύρωσή του.