Ένταση στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για τον... Εμμανουήλ Παππά. 


Αφορμή πήρε, από τη χθεσινή τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την αισθητική του αγάλματος του Εμμανουήλ Παπά στο πάρκο της ΧΑΝΘ, ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Φώτης Δομουχτίδης.

Τι είχε πει ο Μπουτάρης το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο; «Προσπαθούμε να αλλάξουμε την αισθητική της πόλης. Βλέπουμε όλα αυτά τα αγάλματα που έχουμε. Είναι να τα μαζέψουμε όλα μαζί σε ένα σημείο και να τα θαυμάζουμε για την κακογουστιά. Βλέπεις αυτό του Εμμανουήλ Παππά και σε πιάνει αναγούλα», είχε πει.

Όταν ο δήμαρχος Σιντικής πήρε το λόγο στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ, είπε: «Υπάρχει ολόκληρος δήμος που έχει πάρει το όνομα του ήρωα και έχει αναστατωθεί ο δήμος, όπως και ολόκληρες οι Σέρρες».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης... άναψε! Έβαλε στην κουβέντα και το άγαλμα του Φιλίππου, που βρίσκεται απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο:

«Το άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά όπως και του Φιλίππου στο Βασιλικό θέατρο είναι παντελώς ακαλαίσθητα. (...) Δεν θίγεται ο δήμος αν το άγαλμα είναι ακαλαίσθητο. Τι σχέση έχει το άγαλμα με την ιστορία», αναρωτήθηκε;

Ο κ. Δομουχτίδης μίλησε για ασέβεια, για να φουντώσει περισσότερο ο Μπουτάρης: «Δε θα μου πεις εσύ για ιστορία. Εγώ την ιστορία την ξέρω καλύτερα από εσένα», απάντησε!

Το θέμα έληξε με την πυροσβεστική επέμβαση του προέδρου της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρου Κυρίζογλου.