sarris_20141223_01.jpg

Την παραίτησή του από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Γιώργος Σαρρής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας (ο οποίος εξελέγη στη θέση αυτή το 2012) εμμένει στην απόφασή του, παρά τις αντιδράσεις μελών του Δ.Σ. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Βούρβαχης, ο οποίος θα πρέπει να οδηγήσει το προσεχές διάστημα την ΕΠΟ σε αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου (και μόνο).

Η αιτία της παραίτησης δεν έχει γνωστοποιηθεί. Φαίνεται, όμως, ότι η αφορμή δόθηκε από την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, με την οποία "παρέχεται η δυνατότητα στη ΓΓΑ να επιχορηγεί απευθείας τα αθλητικά σωματεία και τις Ενώσεις χωρίς τη μεσολάβηση της οικείας Ομοσπονδίας εφ΄όσον αυτή δεν είναι φορολογικά ενήμερη". Ως γνωστόν, η ΕΠΟ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και, αν δεν περάσει αυτή η τροπολογία, τα σωματεία κινδυνεύουν να μείνουν με άδεια ταμεία. Γι αυτόν το λόγο, μάλιστα, η UEFA, που, κατά τα λοιπά, κόπτεται για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, φέρεται να μην στηρίζει την ΕΠΟ, καθώς, για τους ευρωπαίους παράγοντες του ποδοσφαίρου, είναι αδιανόητο μια Ένωση, που διαχειρίζεται τόσα χρήματα, να οφείλει…

Προφυλακίσεις(; )

Στα αίτια, πάντως, είναι, σίγουρα, η εμπλοκή 16 ατόμων, που κατηγορούνται για κακουργήματα σχετικά με τα στημένα. Από τις πρώτες ημέρες του 2015 αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορούμενων στον ανακριτή. Και οι 16 αντιμετωπίζουν το μέτρο της προφυλάκισης, ως την έναρξη της δίκης τους (αναμένεται να προσδιοριστεί για τις αρχές του 2016), εκτός κι αν πείσουν τον ανακριτή, που θα πάει να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ότι: 1. Δεν είναι ύποπτοι φυγής. 2. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαπράξουν το ίδιο αδίκημα κατά το χρόνο πριν τη δίκη τους.

Δυο υποψήφιοι

Yποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ φέρεται ο ενεχόμενος στην υπόθεση με την κάρτα υγείας Γ.Γκιρτζίκης, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος της ΚΕΔ. Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Αντίπαλον… δέος ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Στις τελευταίες εκλογές έχασε από τον Σαρρή, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους έναντι 31. Ο Γκαγκάτσης όλο αυτό το διάστημα συνεχίζει τις επαφές και είναι σίγουρη η υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη, καθώς οι σχέσεις τους είναι καλές, ενώ στον ΠΑΟΚ εργάζεται και ο γιος του. Επίσης ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει ρίξει γέφυρες και προς την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να έχει την στήριξη του.

Ο κ. Σαρρής είχε δεσμευτεί να απολογηθεί, σε έκτακτη συνεδρίαση, για το κακό χάλι στο οποίο περιήλθε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν τον παραιτηθέντα πρόεδρο να δέχεται βολές πανταχόθεν. “Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτός θέλει να μιλήσει για την Εθνική Ομάδα; Γιατί δεν έκανε τη συνεδρίαση εκτάκτως, όπως είχε δεσμευτεί; Γιατί περίμενε σήμερα; Για να κάνει ηρωική έξοδο”, αναρωτιόταν πριν λίγο, παράγοντας ομάδας της Football League 2.