Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΟΣΕΠ) θα λάβει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη.


Η συνάντηση, που είναι καταληκτική της 6μηνης Ελληνικής Προεδρίας ΟΣΕΠ, θα γίνει στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. Στην Συνάντηση θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Η Ελληνική Προεδρία ΟΣΕΠ εστιάστηκε στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού στους επιμέρους κρίσιμους τομείς της Υγείας, του Τουρισμού και των Μεταφορών. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας η Ελληνική Προεδρία διοργάνωσε και φιλοξένησε, κατά το περασμένο εξάμηνο,  αντίστοιχες Υπουργικές Συνόδους.

Σημαντική υπήρξε και η πολιτιστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, με κορυφαίες στιγμές τη διοργάνωση της Έκθεσης «ΟΛΚΑΣ» για την ανάδειξη των μεσαιωνικών λμανιών της Μαύρης Θάλασσας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών (Ε.Κ.Β.Μ.Μ) Θεσσαλονίκης, καθώς και η ανακοίνωση του θεσμού «Πολιτιστικός Λιμένας του Ευξείνου Πόντου». 

Αναδείχθηκαν τέλος ο ρόλος και τα αποτελέσματα του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) καθώς και η λειτουργία της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Πρόκειται για δύο επιτυχημένους συνδεδεμένους Οργανισμούς του ΟΣΕΠ που εδρεύουν στη χώρα μας.