Ο παραπόταμος του Αξιού Βαρδαρόβας πλημμύρισε, χθες βράδυ, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από τα νερά μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, αλλά και κάποια καταστήματα!


Ο παραπόταμος περνά από την ανατολική πλευρά της Χαλάστρας, στην περιοχή όπου υπάρχουν εκτάσεις με ορυζώνες και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Από τα νερά, εκτός από τις αγροτικές εκτάσεις, έχουν πλημμυρίσει αποθήκες, τα ισόγεια αγροικιών που βρίσκονται στο σημείο εκείνο, ενώ έχουν καλυφθεί Ι.Χ. και αγροτικά μηχανήματα... Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αντλούν τα ύδατα της βροχής, ενώ έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει πρόβλημα με το οδικό δίκτυο (από την περιοχή περνά η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια σε χωριά γύρω από τη Θεσσαλονίκη δέχεται από το πρωί η Πυροσβεστικής Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι περισσότερες κλήσεις προέρχονται από την περιοχή της Επανομής και του Καλοχωρίου ενώ λόγω των βροχοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορά στο δρόμο Κουφάλια - Άθυρα.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο