Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται για σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. 


Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επεκταθούν ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Παράλληλα, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Αναλυτικά:

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, με βροχές τις βραδινές ώρες και αργότερα πιθανότητα τοπικής καταιγίδας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ στα νότια τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές τις βραδινές ώρες και αργότερα πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.