Ξεχασμένη πολιτεία χαρακτήρισε τη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, την Τούμπα και άλλες περιοχές, ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εντάξει" και βουλευτής της Ν.Δ., στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο.


Μίλησε για αμέλεια της διοίκησης του δήμου, παίρνοντας αφορμή από το θέμα της απευθείας ανάθεσης του εορταστικού διακόσμου του πεζόδρομου της Αριστοτέλους. «Νόμιζα ότι φέρνατε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την οργάνωση των επόμενων Χριστουγέννων κι όχι αυτών που θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως τόνισε, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ξεχνά τις άλλες περιοχές της πόλης. «Δε βλέπουμε να προβλέπεται τίποτα για τη Δυτική Είσοδο. Το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, είναι ξεχασμένη πολιτεία; Η Λαμπράκη; Η Τούμπα; Αυτές είναι… ξεχασμένες περιοχές! Μόνο το κέντρο υπάρχει», αναρωτήθηκε;

Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε:

"Δεν έχουμε φράγκο για οποιαδήποτε διακόσμηση. Δεν προσφέρθηκαν ούτε το επιμελητήριο, ούτε ο ΕΣΘ. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε καταστήματα, τα οποία θα πάρουν επιχειρήσεις της πόλης. Δε θα είναι κάθε τυχαίος και τυχάρπαστος. Θέλει ο Τερκενλής να πάρει περίπτερο και να πουλάει τσουρέκια; Θα μπει σε κλήρωση", είπε.

Όσο για τον παραγκωνισμό άλλων περιοχών, υποστήριξε ότι "στην περίοδο που ζούμε, το κέντρο της πόλης στολίζεται μόνον. Οι γειτονίες στολίζονται με πρωτοβουλία των εμπόρων. Όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά παντού σε όλο τον κόσμο".