kaftanzogleio_03.jpg

Ρημάζει, καθημερινά, το Καυτανζόγλειο στάδιο. Το ταρτάν σαπίζει, τα βοηθητικά γήπεδα γέμισαν αγριόχορτα και η κατάσταση δείχνει την πλήρη εγκατάλειψη ενός σταδίου που θα μπορούσε να είναι κυψέλη αθλητισμού.

Έγγραφο της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης ΣΕΓΑΣ, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο στάδιο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για τη Θεσσαλονίκη. Το έγγραφο απευθύνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό.
Όπως υπογραμμίζεται, η τελευταία παρέμβαση στο στάδιο έγινε το 2003, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είχε τοποθετηθεί ταρτάν τελευταίας τεχνολογίας, τόσο στο κύριο γήπεδο, όσο και στο βοηθητικό στάδιο, αλλά και στο προθερμαντήριο. Επίσης, δημιουργήθηκαν κλειστές αίθουσες – γυμναστήρια, μία από τις οποίες διέθετε ακόμη και πλαστικό χορτάρι, για την προθέρμανση κι εκγύμναση ομάδων ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με την Ένωση το στάδιο θα μπορούσε να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις. Κι αντί να γίνεται αυτό, ρημάζει… “Το στάδιο δεν διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών”, υπογραμμίζεται στο έγγραφο και προστίθεται: “Πώς, άλλωστε, να διεκδικήσουμε αγώνες Πανελλήνιιους ή Πανευρωπαϊκούς, όταν η Πολιτεία, που είναι υποχρεωμένη βάσει Συντάγματος, δεν μεριμνά για την αποκατάσταση των φθορών και ζημιών που έχουν επέλθει”.
Τα μέλη της Ένωσης χαρακτηρίζουν “μακρινές” τις υποσχέσεις του υπουργού απο την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και ζητούν την άμεση παρέμβασή του.
Το θέμα έφθασε και στη Βουλή, με αναφορά των βουλευτών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ελένης Γερασιμίδου και Θεοδόση Κωνσταντινίδη.