Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον ο Παναγιώτης Μελάς, μέχρι πρότινος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος είχε πρόσφατα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

 
Ο ίδιος ο κ. Μελάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κατέθεσα αίτηση ανεξαρτητοποίησης, διότι δεν μπορώ να παραμείνω με ανθρώπους που λένε αισχρότατα ψέματα, βρώμικα ψέματα, αισχρότητες και κακοήθειες. Αυτό που είπαν ότι ελέχθη για μένα, ότι χρηματοδοτήθηκα, γιατί δεν μου το είπαν, αν το ήξεραν τέσσερις-πέντε μέρες πριν; Αυτό είναι απαράδεκτο, αισχρό, κακόηθες και βρώμικο.

»Ήθελα να μελετήσω δυο-τρεις μέρες, δεν μπορούσα το Σαββατοκύριακο και γι’ αυτό κατέθεσα την αίτηση σήμερα. Με προβληματίζει γιατί δεν μου το είπαν. Υπάρχει σκοπιμότητα; Ας το ελέγξει η Δικαιοσύνη, γιατί κατέφυγα αμέσως στη Δικαιοσύνη και να το ελέγξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Είναι αισχρή συκοφαντία εναντίον μου, αισχρά ψέματα, κακοήθειες!»

Για τη στάση του στην προεδρική εκλογή, ο κ. Μελάς διευκρίνισε στον ρ/σ Βήμα 99,5: «Αν μου υποσχεθεί κάποιος ότι με μια άλλη κυβέρνηση η κατάσταση για το λαό θα είναι καλύτερη, να μην ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν, όμως, είναι χειρότερη, θα ψηφίσω».

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν πλέον με 12 βουλευτές. Είκοσι τέσσερις είναι συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές εκ των οποίων οι 16 έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα.