Έξι μήνες μετά τις ευρωεκλογές κι ύστερα από τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων απ’ όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στη δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης κάνει λόγο για αλχημείες στην προ έξι μηνών εκλογική διαδικασία και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι μόλις 19 ψήφοι στις χώρες - μέλη της Ε.Ε. από τους έλληνες ομογενείς και η μόλις μία ψήφος που πήρα στη Γερμανία, συνιστούν -κατά την ταπεινή μου άποψη- τρανό παράδειγμα του μεγάλου μαγειρέματος που έγινε με σκοπό την κονιορτοποίηση της Ένωσης για την Πατρίδα προς όφελος των μεγάλων –λεγόμενων- κομμάτων».

Διαπιστώνει ωστόσο πως το κόμμα του διαθέτει δυναμική στη Βόρεια Ελλάδα: «Η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων απ’ όλα τα εκλογικά τμήματα απέδειξε ότι συγκέντρωσα το 2,7% της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων, φτάνοντας ένα βήμα από το κατώφλι του 3%. [...] Περίπου 30.000 συμπατριώτες μας, το 50% δηλαδή των ψηφοφόρων της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό με εμπιστεύτηκαν, αναγνωρίζοντας την πολιτική μου πρόταση και την ανάγκη παρουσίας ισχυρών, αδέσμευτων, πατριωτικών φωνών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Ψωμιάδης καταγγέλει ότι το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης δέχθηκε πόλεμο και αποκλείστηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς αναφέρει: «Δικαιώνομαι καθημερινά, βλέποντας σήμερα να μιλούν όλοι για την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς, κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εγωισμοί δεν χωρούν πλέον μπροστά στην ανάγκη σωτηρίας της χώρας. Οι πολιτικές ηγεσίες είναι υποχρεωμένες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξουν, έστω και τώρα, το εθνικό συμφέρον. Με μεγαλοστομίες και λαϊκίστικους λεονταρισμούς δεν πάμε πουθενά. Υπευθυνότητα, σοβαρότητα, καθαρές κουβέντες. Αυτά έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος».