Τουλάχιστον δύο προσαγωγές έχουν γίνει, ως τώρα, στις πορείες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου και σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό.


Οι προσαγωγές έγιναν όταν το μπλοκ των αναρχικών έφθασε στο ύψος της Αριστοτέλους κι εκεί, κουκουλοφόροι, έσπασαν τα μαρμάρινα κράσπεδα και πετούσαν τα κομμάτια στους αστυνομικούς. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Επίσης κουκουλοφόροι έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων επί της Τσιμισκή και το όλο σκηνικό θύμιζε πόλεμο... Ένα από τα κτίρια που την... πλήρωσαν ήταν αυτό του Δικηγορικού Συλλόγου στη Διαγώνιο. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στις βιτρίνες του και τις έπσασαν (φωτογραφία κάτω)

Αυτήν την ώρα, οι δύο πορείες βρίσκονται στην Εγνατία. Έχει διακοπεί εδώ και ώρες η αστική συγκοινωνία και οι μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων γίνονται με τα πόδια.


Αρχικά ξεκίνησε ένα μπλοκ, από την Καμάρα. Συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φορείς και συλλογικότητες. Μετά τα επεισόδια στην Τσιμισκή, όμως, η πορεία κόπηκε στα δύο και, αυτήν την ώρα, το ένα μπλοκ (το μεγαλύτερο) κινείται προς τα ανατολικά και το δεύτερο προς τα δυτικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπός του δεύτερου μπλοκ είναι να φθάσει ως το Αστυνομικό Μέγαρο. Αυτήν τη στιγμή(15.12), το μέτωπο αυτής της πορείας βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Δραγούμη.

Ένα μικρότερο μπλοκ, το Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών, που αποτελείται κυρίως από μαθητές και φοιτητές, βρίσκεται, αυτήν την ώρα, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και κινείται προς το κτίριο του ΕΚΘ.

Οι φωτογραφίες είναι από το seleo.gr