Ερευνητές από την Παιδαγωγική, την Αρχιτεκτονική, την Ψυχολογία, την Κοινωνική Γεωγραφία και την Κοινωνική Ψυχολογία, που ασχολούνται με τη σχέση του παιδιού με το χώρο, συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συμπόσιο, με τίτλο «Τόποι για Εμπειρίες Μάθησης: Έρευνα, Δημιουργία, Αλλαγή», που ξεκινά αύριο Παρασκευή 9 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής και στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.
Το συμπόσιο διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής, Κινητικών Συστημάτων και Ευφυών Περιβαλλόντων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η έναρξη των εργασιών του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00, στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ.
«Οι προσεγγίσεις για την ανθρωποκεντρική ποιότητα του χώρου και, ειδικότερα, για τον τόπο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν μεταφερθούν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Ενταγμένος σε μια εκπαιδευτική δυναμική, ο χώρος αποκτά παιδαγωγική σημασία, τόσο επειδή περιέχει ένα απόθεμα πληροφορίας το οποίο αποτελεί ένα εν δυνάμει απόθεμα ερεθισμάτων μάθησης, όσο και γιατί η διαμόρφωση και η αισθητική του προσφέρουν την υλική βάση για την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης του παιδιού με το κοινωνικό περιβάλλον» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του συμποσίου.
Οι θεματικές ενότητες του συμποσίου είναι: τόποι για εμπειρίες μάθησης στο σχολείο, τόποι για εμπειρίες μάθησης στο δημόσιο χώρο, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τόπων μάθησης, διαδικασίες μάθησης σε εικονικά περιβάλλοντα, ψυχοκοινωνικές παράμετροι σε χώρους μάθησης, τέχνη και δημιουργία σε χώρους μάθησης.
Στις εργασίες του συμποσίου θα παρουσιάσουν τις έρευνες και τις προτάσεις τους ερευνητές/τριες από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, προσωπικότητες από τις επιστήμες της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας, της αρχιτεκτονικής και της κοινωνιολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπαιδευτικοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές/τριες, κ.ά.
Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.