Μιά νέα συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη «εντός της οποίας να μπορεί και ο δικός μας λαός να αναπνεύσει, να δημιουργήσει, να ζει με αξιοπρέπεια» προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του-ανοιχτή επιστολή προς τους αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Παράλληλα ο κ.Τσίπρας δεσμεύεται να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «καθεστώς διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας» στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι ανάγκη το χρέος να καταστεί βιώσιμο με χρηματοδότηση της ανάπτυξης, που είναι η μόνη διέξοδος από τη κρίση σε αντίθεση με την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση. Με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι το κόμμα το είναι έτοιμο να προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στη δημόσια διοίκηση για διαφάνεια, αξιοκρατία, φορολογική δικαιοσύνη, πάταξη του μαύρου χρήματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τα προβλήματα της χώρας τα τελευταία χρόνια , σημειώνοντας ότι η αλήθεια είναι πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσο η ελληνική κοινωνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς συνεχούς δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού (fiscal waterboarding). 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι η εμμονή σε αυτές τις αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές, στην άρνηση της απλής αριθμητικής, κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο πολλά, την ώρα που καταδικάζει έναν περήφανο λαό στην αναξιοπρέπεια. Και το χειρότερο: Με αυτό τον τρόπο , τονίζει, οι Έλληνες στρέφονται εναντίον των Γερμανών, οι Γερμανοί εναντίον των Ελλήνων, και η ιδέα μιας δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης πλήττεται βάναυσα.