Στην επιβεβαίωση ότι οι θεσμοί έλαβαν τη λίστα από την Αθήνα προχώρησε πηγή της Κομισιόν.

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε η πηγή και προσέθεσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».


 

«Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup. Ο Ολλανδός υπουργός αποσαφήνισε πως η λίστα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία και προσέθεσε πως η Ελλάδα εμφανίζεται πολύ σοβαρή αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις.


 

Το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας υπέβαλε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο Β.Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.  «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της προτεινόμενης παράτασης» αναφέρεται στην επιστολή την οποία απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών προς τον πρόεδρο της Bundestag. Σύμφωνα με αναφορές από τους Χριστιανοδημοκράτες, η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή.


Στόχος της κυβέρνησης είναι «να προσπαθήσουμε να βρούμε πόρους από πηγές που δεν αγγίχτηκαν στο παρελθόν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τα «κόκκινα» δάνεια.


Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. «Είσαι πολεμιστής και σαν παλιός πολεμιστής χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Δεν πρέπει κανείς να πέσει στη φάκα του αντιπάλου» είπε ο πρωθυπουργός στο σύντομο διάλογο που οι δύο άνδρες είχαν μπροστά στις κάμερες.


Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου είχε ο πρωθυπουργός προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού «για τη βάρβαρη εκτέλεση Αιγύπτιων πολιτών, που ήταν χριστιανοί, από δυνάμεις του τζιχαντισμού». Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε και με την δανή ομόλογό του, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την επίθεση στην Κοπεγχάγη.


 

Το κείμενο της επιστολής του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο οποίο περιγράφονται οι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις απεκάλυψε το πρακτορείο Reuters.


Υπό εξέταση είναι όλες οι συμβάσεις για εξοπλιστικά και προμήθειες που έχει υπογράψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι μόνο η υπόθεση των υποβρυχίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος. Δήλωσε, επίσης, ότι δόθηκε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος 11 καινούργια ελικόπτερα NH-90 που παρελήφθησαν πρόσφατα, γιατί παρουσίασαν μικροπροβλήματα.


Επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2015 η λειτουργία των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας που είχαν λήξει ή επρόκειτο να λήξουν κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και μετά από θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου.  


Την εφαρμογή των ρυθμίσεων του μεταναστευτικού νόμου του 2011 πρότεινε ως λύση για το θέμα του εγκλεισμού των μεταναστών στα κέντρα κράτησης, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, επαναλαμβάνοντας ότι στο εξής το βάρος θα πέφτει στην υποδοχή και τα κέντρα φιλοξενίας.


Ευθύνες στην απελθούσα κυβέρνηση για το γεγονός ότι το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων δεν λειτουργεί στο σύνολο των πρατηρίων επιρρίπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), καταγγέλλοντας παράλληλα ότι τους τελευταίους 30 μήνες αποθηκεύονται και διακινούνται παρανόμως όλα τα καύσιμα χωρίς ιχνηθέτηση, κατά παράβαση του άρθρου 320 του Ν.4072/2012.


Μια σειρά δομικών αλλαγών που θα μπορούσαν να αναμορφώσουν τον τομέα Υγείας, να αυξήσουν τα έσοδα για το κράτος και να κάνουν την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό προτείνει μιλώντας στο in.gr o πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Κωνσταντίνος Φρουζής.


Άνοδο που ξεπέρασε το 6% κατέγραψε στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις σε μετοχές του κλάδου των Τραπεζών.Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται στο 9,07%, αν και εκκίνησε τις συναλλαγές από το 9,5%.


Βγήκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Ο κ. Κουρουμπλής μπήκε στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα για τοποθέτηση stent.