Στα χέρια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ την Τρίτη ο τελικός κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 120 ημέρες.

Ο κατάλογος θα κοινοποιηθεί μέσω του Euroworking Group στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ το απόγευμα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση.


 

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Τρίτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η λίστα με τα μέτρα των επόμενων 120 ημερών που εστάλη στους θεσμούς. Το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδριάζει εν μέσω αντιδράσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Συμφωνίας. Αναμένεται, επίσης, να συγκληθούν η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.


 

«Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται». Αυτό τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πώς θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».


«Οι τελευταίες ημέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα εφικτό να βρεθεί λύση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι «όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της λίστας, η οποία θα σταλεί από την Αθήνα».


Κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε εκτενή συνέντευξή του στη «Wirtshaftswoche» ...

 


Κατρούγκαλος: Όσοι περίμεναν κωλοτούμπα, θα απογοητευτούν. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Αnt1" τόνισε ότι "η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, δε σταματάει εδώ", ενώ έσπευσε να προειδοποιήσει όσους περίμεναν "κωλοτούμπα" της Κυβέρνησης πως "θα απογοητευτούν".

 


 

«Η συμφωνία στην οποία υποχρεώνεται η χώρα, είναι προβληματική, τόσο με τα σημερινά δεδομένα, όσο και σε ό,τι αφορά την προοπτική της» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής, αφού δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο».


Με τον Μίκη Θεοδωράκη θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά και την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 10:30 το πρωί.


Στις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα από τους πιστωτές της αποδίδει η Wall Street Journal τις καθυστερήσεις στην αποστολή της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που αναμένει η Eυρωζώνη από την ελληνική κυβέρνηση ως αντάλλαγμα της συνέχισης της δανειακής συμφωνίας για ακόμα λίγους μήνες.


 

Με πτώση έκλεισαν τη Δευτέρα στην Γουόλ Στριτ τα παράγωγα των ελληνικών μετοχών και δεικτών, μετριάζοντας τις προσδοκίες για «εκρηκτική» άνοδο σήμερα, Τρίτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.


Στον προαύλιο χώρο των φυλακών Λάρισας παρέμειναν για περίπου μία ώρα, μετά το πέρας του προαυλισμού τους, περίπου 400 κρατούμενοι της Α΄ και Γ΄ πτέρυγας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, ενώ σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.