ymath_04.jpg

Φαίνεται πως η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ήταν… βαριά για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, τελικά ο Γιάννης Μπουτάρης ακύρωσε το ραντεβού που είχε με την υφυπουργό Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Από πλευράς υφυπουργείου δεν ανακοινώθηκε ο λόγος της ακύρωσης.

Ο κ. Μπουτάρης, πάντως, έχει κάθε λόγο να ακυρώσει το ραντεβού του. Τόσο η αντίδραση που υπήρξε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη και τους συμβούλους της παράταξης “Εντάξει”, η απροθυμία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την επιθυμία του –και επιθυμία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλου- να πάει στην υπουργό και να της πει να… φύγει, όσο –κυρίως- το άδειασμά του από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα που παραβρέθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και στήριξε την ύπαρξη του υφυπουργείου, κατέδειξαν πως η “πρωτοβουλία” Μπουτάρη να… διαδηλώσει την αντίθεσή του για την ύπαρξη του ΥΜΑΘ είναι κάτι που, σε αυτήν τη χρονική στιγμή, δεν είναι στην πρώτη γραμμή όλων των υπολοίπων που ασχολούνται με τα κοινά.

Να σημειωθεί ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση, κρατήθηκε για τελευταίο το θέμα της δανειοδότησης του δήμου Θεσσαλονίκης, από την Τράπεζα Πειραιώς, για να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι και φωτισμός λεντ στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, με ποσό άνω των 4.000.000 ευρώ, το οποίο δεν πέρασε και, τελικά, αποσύρθηκε, με πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλου.