anthimos_kollia_20150224_01.jpg

Τον παναγιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο υποδέχτηκε, σήμερα, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο Διοικητήριο.

 

Ο μητροπολίτης βρήκε την ευκαιρία και, για άλλη μία φορά, όπως παραδέχτηκε και η υφυπουργός, μίλησε και για τα εθνικά θέματα:

«Με τον Παναγιώτατο, πέρα από τη θρησκεία, μας συνδέει η βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και είχαμε μια βαθιά εποικοδομητική συζήτηση για πολλά θέματα –και για τα εθνικά», είπε η κ. Κόλλια.

Αφού υπογράμμισε πως, ως Χριστιανή, θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ ότι «θα πορευτούμε εν ειρήνη με όλους τους συνανθρώπους μας, εν μέσω της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας μας», πρόσθεσε πως είναι «δεδομένη και η απαίτησή μας να σεβαστούν και οι άλλοι τη δική μας ανάγκη για αξιοπρέπεια και Εθνική Κυριαρχία. Ο Παναγιώτατος έχει δηλώσει πολλές φορές από τον άμβωνα ότι σε αξίες και ιδανικά δεν γίνονται εκπτώσεις. Εμείς ως Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την υπόσχεση, μας δεσμεύουν εξάλλου οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα».

anthimos_kollia_20150224_02.jpg

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αφού έριξε την… μπηχτή του για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης(«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ως επισκέπτης σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπως το γνωρίζουμε εμείς», δήλωσε), πρόσθεσε πως «όταν η Εκκλησία και το Κράτος είναι συνεργάτες, κυρίως στον τομέα της προσφοράς προς τον λαό μας στα θέματα που αντιμετωπίζει, τότε τα αποτελέσματα είναι πραγματικά και ουσιαστικά και παράλληλα ο λαός αισθάνεται ικανοποιημένος από τη συνδρομή και επικοινωνία.
Χαίρομαι που η Κυβέρνηση βρήκε λύση και έδωσε, έστω και με τη μορφή του υφυπουργείου, ζωντάνια στην περιοχή μας, δίνοντας τη δυνατότητα της άμεσης επαφής και επικοινωνίας της Κυβέρνησης, μέσω της Υφυπουργού, για τα θέματα του ακριτικού ελληνισμού από τον Έβρο μέχρι και τις δυτικές περιοχές των πόλεων της Μακεδονίας». Χαρακτήρισε, δε, εποικοδομητική τη συζήτηση.

Ο παναγιώτατος χάρισε στην υφυπουργό μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου.