Φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των AΤΕΙ Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν, σήμερα, έξω από το κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες όπου διαμένουν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Οι σπουδαστές και οι φοιτητές συναντήθηκαν με τον κ. Νίκο Κουφοτόλη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά(η υφυπουργός βρισκόταν στην Αθήνα για την ορκωμοσία της νέας Βουλής).

Οι φοιτητές ζητούν να τροφοδοτηθούν άμεσα με πετρέλαιο οι εστίες, να ενοικιαστούν δωμάτια για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των κτηρίων. Υπογράμμισαν πως αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα, τα οποία υπερφορτώνουν το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας μεγάλες πιθανότητες για πυρκαγιά.

Το πρόβλημα με τη θέρμανση υπάρχει εδώ και δύο χρόνια(δείτε κι εδώ). Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, να εγκαταλείψουν ως την 1η Μαρτίου τις Εστίες.

Η υφυπουργός, δια του εκπροσώπου της, δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την όσο το δυνατόν αμεσότερη εύρεση λύσης και θα συμπεριλάβει το φλέγον αυτό θέμα στις προγραμματικές της δηλώσεις.